Блини

Lesaffre-bliniБлините са вкусни малки палачинки, които се приготвят традиционно по време на Масленицата в Русия. Консумират се през празничната седмица в края на зимата, преди Великия пост, който продължава до православния Великден. Хората се събират в заснежените паркове да пеят, танцуват, да гледат импровизирани представления, да участват в забавни състезания и да се хранят на открито. Блините са обичани и почитани, тъй като блинът символизира слънцето.

 

Продукти

2 жълтъка; 1 ч.ч. прясно мляко; 2 ч.ч. топла вода;

3 ч.л. захар; 1/2 ч.л. сол; 6 ч.ч. брашно;

½ пакетче суха мая Yuva или суха мая saf-instant;

олио за намазване на тигана; 2 с.л. масло

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в хладкото прясно мляко, добавят се разбитите жълтъци, като се овкусяват със захарта и солта. Другите продукти се добавят в следния порядък – топлата вода, маслото и 4 ч.ч. от брашното. Разбърканата смес се оставя да втаса около 20-30 мин. След това се добавя останалото брашно.

След като се получи тесто, малко по-гъсто от палачинковото, се оставя да втаса отново за около 20 мин. Тестото се изсипва на тънка струя в сгорещеното олио до образуването на малко дискче. Блините се пържат до златисто.


Нашите продукти

  • Прясна мая Виво (за любители) Прясна мая Фала Прясна мая Виво
  • Суха мая Saf-Pizza Суха мая Saf-Instant Gold
© 2018 - Lesaffre | Лесафр България I 1528 София, бул. Искърско шосе 7, Търговски Център Европа, сграда 6, ет. 1, офис 1
office@lesaffre.bg | Тел.: +359 2 873 14 39 | Факс : +359 2 873 14 21