Гръцки питки

Greek Pita BreadПродукти

225 г брашно

1 ч.л. сол; 1/2 пак.*  прясна мая Виво от 42 г или 1/2 пак.*  прясна мая Yuva от 42 г

140 мл хладка вода

2 с.л. зехтин

Начин на приготвяне

Разтворете маята в хладката вода и лъжичка брашно и оставете да шупне. В това време пресейте брашното и солта, направете кладенче и в него поставете зехтина и маята. Замесете меко тесто и оставете да втаса в голяма купа, покрита с намазнено фолио за около час.

Втасалото вече тесто премесете отново и се разделете на 6 топчета. Оставете топчетата върху набрашнена повърхност за около 5 мин. Всяко топче се разточва на питка с дебелина около 5 мм и диаметър около 15 см и отново се оставят върху набрашнена повърхност, покрити с намазнено фолио за около 30 мин.

Питките се пекат на 230°C върху готварска хартия за около 15 мин.

Нашите продукти

  • Прясна мая Виво (за любители) Прясна мая Фала Прясна мая Виво
  • Суха мая Saf-Pizza Суха мая Saf-Instant Gold
© 2017 - Lesaffre | Лесафр България I 1528 София, бул. Искърско шосе 7, Търговски Център Европа, сграда 6, ет. 1, офис 1
office@lesaffre.bg | Тел.: +359 2 873 14 39 | Факс : +359 2 873 14 21