Завързани хлебчета

Lesaffre-bread knotsПродукти

1 пакетче суха мая от 7 г

2 с.л. пудра захар

1 ч.ч. хладка вода

3 ч.ч. брашно

1 ч.л. сол

1 с.л. зехтин

1 яйце, леко разбито

1 с.л. маково семе

2 с.л. сол

Начин на приготвяне

Смесете маята, захарта и топлата вода в купичка и разбъркате до пълното разтваряне на маята. Оставете настрана за 10 мин. Пресейте брашното в голяма купа. Добавете солта, маята, зехтина и замесете меко тесто. Преместете върху набрашнена повърхност и месете 10-15 мин до получаването на меко и еластично тесто. Преместете в намазнена купа, покрийте с кърпа и оставете на топло за около час или докато тестото удвои обема си. Притиснете тестото с юмрук и премесете докато отново получите гладко тесто. Загрейте фурната на 200С. Намажете 2 тави за печене с олио. Разделете тестото на 8 части. Размесете всяко късче на късо фитилче. Завържете на хлабав възел всяко фитилче. Подредете върху тавите на разстояние. Покрийте с фолио или кърпа и оставете на топло за около 30-40 мин или докато хлебчетата почти удвоят обема си. намажете ги с разбитото яйце и поръсете с маково семе и сол. Печете 15-20 мин.

Сервирайте с конфитюр или сирене като закуска или с масло към основното ястие.


Нашите продукти