21 мар. Крекери с чиа и ленено семе

Крекери с чиа и ленено семеПродукти

300 мл прясно мляко

500 г брашно

1 к.ч. семена от чиа и ленено семе

1 с.л. захар

1 ч.л. сол

1/2 пакетче прясна мая Виво

30 г масло

1 с.л. зехтин

Начин на приготвяне

Разтваряме  захарта и маята в затопленото прясно мляко и оставяме на топло докато се надигне. Добавяме зехтина. В голяма купа смесваме всички сухи съставки и към тях добавяме млякото с маята. Замесваме тесто, към което добавяме маслото, нарязано на малки кубчета и месим докато го поеме. Покриваме тестото в купата и оставяме в хладилника да пренощува.

На следващия ден тестото се изважда, премесва се, оставя се за 15-20 минути и се разточва на тънък лист, 3-4 мм като правоъгълник, които нарязваме на дълги  ленти с ширина около 2 см. Всяка лента се усуква на фитил и се поставя върху хартия за печене. Оставят се да престоят около 15 минути и се пекат на 200°C до зачервяване.

По желание към тестото може да се добави настърган пармезан или да се намажат с яице.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.