Немски селски ръжен хляб

German Rye BreadПродукти

1 пак. прясна мая Виво от 42 г или 1 пак. прясна мая Yuva от 42 г

250 мл топла вода

2 с.л. захар

4 ч.ч. бяло брашно

 

4 ч.ч. бяло брашно

8 ч.ч. ръжено брашно

2 с.л. сол

1 с.л. захар

2 ч.ч. топла вода

 

Начин на приготвяне

Натрошете маята в голяма купа, добавете 250 мл топла вода (малко по-топла от телесната температура) и 3 с.л. захар и разбъркайте докато всички съставки се разтворят. Добаветете 4 чаши брашно като бъркате постоянно докато всички бучки изчезнат. Покрийте с кърпа и оставете за 24 часа на стайна температура. След 24 часа, разбъркайте добре, покрийте и оставете за още 24 часа.

В голяма купа смесете бялото и ръженото брашно, солта и захарта. Добавете сместа с маята и водата и замесете меко тесто. Месете 15-20 мин. Готовото тесто поставете в купа, покрийте с кърпа и оставете за 1-2 часа на топло докато удвои обема си.

Премесете за 5 мин. и оформете хляба. Поставете върху хартия за печене и оставете за още около 1 час или докато пръстът ви оставя следа при лек натиск. Печете в предварително загрята на 220°C фурна около 1 час и 30 мин. Охладете напълно преди да нарежете.

Нашите продукти

  • Прясна мая Виво (за любители) Прясна мая Фала Прясна мая Виво
  • Суха мая Saf-Pizza Суха мая Saf-Instant Gold
© 2017 - Lesaffre | Лесафр България I 1528 София, бул. Искърско шосе 7, Търговски Център Европа, сграда 6, ет. 1, офис 1
office@lesaffre.bg | Тел.: +359 2 873 14 39 | Факс : +359 2 873 14 21