Плетен хляб

lesaffre-plaited breadПродукти

1 1/4 ч.ч. хладка вода

2 ч.л. суха мая

1 ч.л. пудра захар

3 ч.ч. брашно

30 г масло, нарязано на кубчета

1 ч.л. сол

1 жълтък

1 ч.л. прясно мляко

Начин на приготвяне

  1. Смесете маята, захарта и водата в купичка и оставете насрана за 10 мин.
  2. пресейте брашното в голяма купа. Добавете парченцата масло и с пръсти размесете в брашното до образуването на трохи. Добавете солта и разбъркайте. Направете кладенче в средата на брашното и изсипете маята, разбъркайте докато всичко се смеси. Прехвърлете върху набрашнена повърхност и замесете еластично тесто. Прехвърлете в намазнена купа и покрийте с кърпа или фолио. Оставете на топло за час или докато тестото удвои обема си. Притиснете тестото с юмрук и премесете докато отново получите гладко тесто. Загрейте фурната на 220С. Намажете тава за печене с олио и покрийте с хартия за печене. Разделете тестото на 3 равни части. От вяка от частите оформете дълъг фитил. От трите фитила оплетете плитка и оставете в тавата настрана за 20 мин докато плитките удвоят обема си. В малка купичка смесете жълтъка и млякото. Използвайте четка, за да намажете с получената смес плетениа хляб. Печете в предварително загрятата фурна 10 мин. Намалете температурата на 180С и печете още 20 минути до образуването на златиста коричка.

 

Нашите продукти

  • Прясна мая Виво (за любители) Прясна мая Фала Прясна мая Виво
  • Суха мая Saf-Pizza Суха мая Saf-Instant Gold
© 2017 - Lesaffre | Лесафр България I 1528 София, бул. Искърско шосе 7, Търговски Център Европа, сграда 6, ет. 1, офис 1
office@lesaffre.bg | Тел.: +359 2 873 14 39 | Факс : +359 2 873 14 21