Пула

PullaПродукти

240 мл мляко

60 мл топла вода

1/2 пак.*  суха мая Yuva или 1/2 пак.*  суха мая saf-instant; 100 г бяла захар

1/2 ч.л. сол

1/2 ч.л. смлени семена от кардамон

2 яйца; 600 г бяло брашно

60 г масло

1 жълтък за намазване

захар и счукани бадеми за поръсване

Начин на приготвяне

Разтворете маята в топлата вода, след което добавете сместта в хладкото прясно мляко, както и захарта, солта, кардамона, яйцата и достатъчно брашно до получаването на гладко тесто без бучици. Добавете останалото брашно, а след това и разтопеното масло, без да спирате да месите.

Поставете тестото върху набрашнена повърхност, покрийте с обърната купа и оставете да “отпочине” 15 мин. След това размесете отново, поставете в намаслена купа, покрийте с кърпа и оставете на топло, този път за около час, докато удвои обема си. Натиснете, за да спадне и изчакайте отново да се надигне. Върху набрашнена повърхност разделете тестото на 3 равни части и оформете ленти, а тях сплетете на тестена плитка. Поставете плитката в тава върху хартия за печене и оставете да втаса около 20 минути. Намажете всяка плитка с разбито яйце и поръсете със захар и счукани бадеми. Печете на 200°C около 25 мин.

Нашите продукти

  • Прясна мая Виво (за любители) Прясна мая Фала Прясна мая Виво
  • Суха мая Saf-Pizza Суха мая Saf-Instant Gold
© 2017 - Lesaffre | Лесафр България I 1528 София, бул. Искърско шосе 7, Търговски Център Европа, сграда 6, ет. 1, офис 1
office@lesaffre.bg | Тел.: +359 2 873 14 39 | Факс : +359 2 873 14 21