Първомайски хляб

Lesaffre-purvomaiski_hlyabДенят на труда и на международната работническа солидарност се отбелязва ежегодно на 1 май и е един от официалните празници по света. На тази дата много страни честват обществените и икономически постижения на работническото движение и търсенето на повече държавна защита за работещите. Днес, Денят на труда се празнува с фолклорни фестивали, профсъюзни митинги и много други мероприятия и шествия, а в някои държави дори и с военни паради. В Германия се нарича „Имперски трудов ден“.

Продукти

1 пакетче суха мая Yuva или суха мая saf-instant;

1/3 ч.ч. кленов сироп; ¼ ч.ч. гореща вода;

3 ч.ч. брашно; 3 с.л.кафява захар; 1 с.л. бакпулвер;

½ ч.л. сол; 1 ч.ч. нарязани бадеми; ½ ч.ч. масло

Начин на приготвяне

Разтворете маята и кленовия сироп във водата. Смесете 1 и 1/2 ч.ч. брашно с кафявата захар, бакпулвера, солта и бадемите. Разбийте маслото и брашното докато станат на бучки с големината на грахово зърно. Добавете сместа с маята като разбърквате постоянно. Бавно добавете още брашно към сместа.

Прехвърлете тестото върху леко набрашнена повърхност и  месете в продължение на няколко минути. Покрийте го в купа и го оставете да почине за 15 минути. Премесете го, покрийте го и го оставете да втаса за 30 минути на топло място.

След като втаса, оформете хляба в желаната форма. Поръсете с нарязаните бадеми. Печете в продължение на 30 минути на 180°С в предварително загрята фурна.

Нашите продукти

  • Прясна мая Виво (за любители) Прясна мая Фала Прясна мая Виво
  • Суха мая Saf-Pizza Суха мая Saf-Instant Gold
© 2017 - Lesaffre | Лесафр България I 1528 София, бул. Искърско шосе 7, Търговски Център Европа, сграда 6, ет. 1, офис 1
office@lesaffre.bg | Тел.: +359 2 873 14 39 | Факс : +359 2 873 14 21