Пърленка

ПърленкаПродукти

500 гр брашно

1 яйце

1 кофичка кисело мляко

1 с.л сол

1 ч.л захар

½ кубче прясна мая Виво

100 мл хладка вода

щипка сода бикарбонат

½  к.ч. олио

Начин на приготвяне

Маята се натрошава и се залива с хладката вода. Добавя се захарта. Оставя се на топличко докато шупне. Брашното се пресява в голяма тава, в центъра се прави кладенче и в него се изсипва разтворената мая и останалите продукти. Замесва се средно меко тесто. Оставя се да втаса докато удвои обема си. От тестото се правят еднакви топчета с големината на яйце. Топчетата се разточват на тънки питки с дебелина 0,5 см. Питките се пекат на скара или на сух тиган като се обръщат на няколко минути, може и във фурна. След като се изпекат се намазват със зехтин и се поръсват с шарена сол. Може да се добави чесън, сирене, кашкавал.

Нашите продукти

  • Прясна мая Виво (за любители) Прясна мая Фала Прясна мая Виво
  • Суха мая Saf-Pizza Суха мая Saf-Instant Gold
© 2017 - Lesaffre | Лесафр България I 1528 София, бул. Искърско шосе 7, Търговски Център Европа, сграда 6, ет. 1, офис 1
office@lesaffre.bg | Тел.: +359 2 873 14 39 | Факс : +359 2 873 14 21