Бейгъли

BagelsПродукти

4 ч.ч. бяло брашно; 1/2 пак.*  прясна мая Виво от 42 г или 1/2 пак.*  прясна мая Yuva от 42 г; 250 мл прясно мляко; 50 г краве масло; 1/2 к.ч. пудра захар; 1/2 ч.л. сол; 1 жълтък; 1 белтък; 2 с.л. вода

Начин на приготвяне

Затоплете прясното мляко и в него разтворете маслото и захарта, след това охладете сместта и добавете маята. Изчакайте 10 мин. да шупне и добавете предварително разбития с вилица белтък. Към пресятото заедно със солта брашно добавете получената смес и замесете еластично тесто. Оставете тестото на топло за около 1 час или докато се надигне поне 2 пъти. След втасването, премесете тестото и го разделете на 12 части. От всяка част оформете геврече, подредете гевречетата върху набрашнена повърхност и оставете на топло, за да втасат отново. Докато гевречетата втасват, кипнете вода в голяма тенжера. В кипящата вода поставяйте всяко геврече за около 15 сек., а след това веднага в предварително намазнена тавичка. Щедро намажете всяко бейгълче с жълтък, разбит с 2 лъжици вода.

Печете в предврително загрята фурна на 200°C около 20 мин.

Нашите продукти

  • Прясна мая Виво (за любители) Прясна мая Фала Прясна мая Виво
  • Суха мая Saf-Pizza Суха мая Saf-Instant Gold
© 2017 - Lesaffre | Лесафр България I 1528 София, бул. Искърско шосе 7, Търговски Център Европа, сграда 6, ет. 1, офис 1
office@lesaffre.bg | Тел.: +359 2 873 14 39 | Факс : +359 2 873 14 21