Сладкиш с компот от праскови и малини

Lesaffre-peach and raspПродукти

825 г праскови от компот, разполовени и отцедени

1 1/2 ч.ч. брашно, пресято

1/3 ч.ч. кафява захар

1 ч.л. суха мая

1 яйце, леко разбито

1/2 ч.ч. растително олио

1/2 ч.ч. замразени малини

Приготвяне

Предварително загрейте фурната на 180°C. Намажете с олио форма за хляб с размери 15 х 25 см и застелете с хартия за печене.

Половината праскови смелете на пюре, а останалите нарежете. Добавете към полученото пюре от сока на прасковите, така че да получите 1 пълна голяма чаена чаша.

Смесете сухите съставки в купа. Добавете яйцето, олиото, малините, пюрето и нарязаните праскови. Нежно разбъркайте докато всички съставки се смесят, не повече. Изсипете в подготвената форма и печете 60-65 минути докато при теста с клечка за зъби по нея не остават следи от тестото. Охладете във формата преди да сервирате.


Нашите продукти