С аромат и вкус на козунак …

easter-breadПредставяме ви доказано най-доброто решение за сладки теста на Lesaffre – осмо-толерантна мая в сух и пресен вариант
За производството на печива на основата на сладко тесто над 10% съдържание на захар, Lesaffre има специална разработени продукти – осмо-толерантната мая, която в сух вариант присъства на българския пазар под марката saf-instant Gold и няколко марки прясна мая, като общото между тях е, че са съобразени с изискванията при замесване на сладки теста за козунаци, кифли, кроасани, донати и други видове сладки закуски.

Защо осмо-толерантна мая?

Осмо-толерантната мая е мая, устойчива на влиянието на захарта или осмотичното налягане, което тя предизвиква. Както знаем, с увеличаването на съдържанието на захар (захароза) в тестото, скоростта на ферментацията намалява и именно в тези случаи, влагането на
осмо-толерантна мая може да гарантира желания обем на крайния продукт. Осмо-толерантната мая е тайната на сладкия и същевременно пухкав козунак.

Предимства на осмо-толерантната мая на Lesaffre

  • Намалява времето за ферментация на крайния продукт ако се използва същото количество мая или позволява намаляване на количеството мая
  • При намаляване на количеството мая намалява и аромата на мая в крайния продукт

 


Нашите продукти