С аромат и вкус на козунак …

easter-breadПредставяме ви доказано най-доброто решение за сладки теста на Lesaffre – осмо-толерантна мая в сух и пресен вариант
За производството на печива на основата на сладко тесто над 10% съдържание на захар, Lesaffre има специална разработени продукти – осмо-толерантната мая, която в сух вариант присъства на българския пазар под марката saf-instant Gold и няколко марки прясна мая, като общото между тях е, че са съобразени с изискванията при замесване на сладки теста за козунаци, кифли, кроасани, донати и други видове сладки закуски.

Защо осмо-толерантна мая?

Осмо-толерантната мая е мая, устойчива на влиянието на захарта или осмотичното налягане, което тя предизвиква. Както знаем, с увеличаването на съдържанието на захар (захароза) в тестото, скоростта на ферментацията намалява и именно в тези случаи, влагането на
осмо-толерантна мая може да гарантира желания обем на крайния продукт. Осмо-толерантната мая е тайната на сладкия и същевременно пухкав козунак.

Предимства на осмо-толерантната мая на Lesaffre

  • Намалява времето за ферментация на крайния продукт ако се използва същото количество мая или позволява намаляване на количеството мая
  • При намаляване на количеството мая намалява и аромата на мая в крайния продукт

 

Нашите продукти

  • Прясна мая Виво (за любители) Прясна мая Фала Прясна мая Виво
  • Суха мая Saf-Pizza Суха мая Saf-Instant Gold
© 2017 - Lesaffre | Лесафр България I 1528 София, бул. Искърско шосе 7, Търговски Център Европа, сграда 6, ет. 1, офис 1
office@lesaffre.bg | Тел.: +359 2 873 14 39 | Факс : +359 2 873 14 21