Фокача

FocacciaПродукти

500 г бяло брашно + допълнително за омесване

3 с.л. зехтин; 1/2 пак.*  суха мая Yuva или 1/2 пак.*  суха мая saf-instant

1 ч.л. сол

250 мл хладка вода

за гарниране: 8 с.л. зехтин, морска сол, пресен розмарин, маслини, сушени домати

Начин на приготвяне

Предварително пресятото брашно изсипете в голяма купа, направете кладенче и в него изсипете зехтина, солта и маята. Добавете по малко от водата и замесете еластично тесто, месете докато престане да лепне. Поставете в намаслена със зехтин купа, отгоре също намажете със зехтин, за да не изсъхне тестото и покрийте с прозрачно фолио. Оставете да втаса около 30-40 мин.

Тестото разточете на правоъгълен тънък блат и сложете в намазана със зехтин тава. Върху тестото разпределете розмарина, маслините и нарязаните сушени домати като натискате лекичко с върховете на пръстите, така че да се образуват малки ямички, в които да влязат продуктите. Поръсете със зехтин и морска сол. Оставете да втаса още 20-30 мин. Печете в предварително загрята фурна на 200°C за 15 мин.

Нашите продукти