21 февр. Хляб с маслини

Lesaffre-olive breadПродукти

2 1/4 ч.ч. бяло брашно

2 ч.л. суха мая

2 ч.л. пудра захар

1 ч.л. морска сол

1 ч.ч. хладка вода

2 бр. зелен лук

1 ч.ч. маслини Каламата, разполовени, без костилки

2 с.л. прясно мляко

Начин на приготвяне

Пресейте брашното в голяма купа. Смесете маята, захарта и солта и залейте с водата, а получената смес изсипете в предварително оформено кладенче в брашното. Разбъркайте до получаването на меко тесто и прехвърлете върху леко набрашнена повърхност. Месете 10 минути като постепенно добавяте останалото брашно докато се получи меко и еластично тесто. Прехвърлете тестото в намазнена купа и покрийте с фолио. Оставете на топло за около час или докато удвои обема си.

Загрейте фурната на 190°С. Намазнете голяма тава за печене. Попийте излишната влага от маслините. Натиснете бухналото тесто със свит юмрук и прехвърлете върху набрашнена повърхност. Добавете маслините и нарязания зелен лук. Премесете. Оформете хляба като питка с диаметър около 20 см. Поставете върху тавата и намажете с млякото.

Печете 35-40 минути докато коричката на хляба стане златиста и при почукване се чува кух звук. Прехвърлете върху решетка и охладете преди сервиране.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.