21 февр. Царевичен хляб

Lesaffre-corn breadПродукти

450 г (3 ч.ч.) бяло брашно

200 г царевично брашно, допълнително за поръсване

8 г суха мая

1 с.л. пудра захар

2 с.л. олио

 

Начин на приготвяне

Смесете двата вида брашно, маята, захарта и 2 ч.л. фина морска сол в голяма купа, добавете 400 мл хладка вода и олиото. Разбъркайте до смесването на всички съставки и преместете върху набрашнена повърхност. Месете до получаването на гладко и еластично тесто. Поставете тестото в намазнена купа, покрийте с кърпа и оставете на топло докато удвои обема си. Притиснете бухналото тесто с юмрук, а след това разделете на 2 равни части. Разточете двете части на правоъгълници с дължина около 30 см и навийте всеки правоъгълник на руло. Рулата поставете върху намазана с олио тавичка като края поставите отдолу. Върху всяко руло направете разрез с остър нож по цялата дължина като поръсите с моррската сол и допълнителното царевично брашно. Покрийте рулата с гърпа и оставете да починат около 20 мин или докато удвоят обема си. Печете в предварително загрята на 220°C фурна до златисто кафява коричка.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.