Бородински хляб

Borodinsky BreadПродукти

1 ч.ч. бяло брашно

3 ч.ч. ръжено брашно

2 ч.ч. топла вода

1 ч.л. сол

2 с.л. мед

1/2 к.ч. олио

1 пак. суха мая saf-instant от 11 г или 1 пак. суха мая Yuva от 11 г

2 ч.л. счукани семена от кориандър

Начин на приготвяне

Смесете сухите съставки – брашната, маята, кориандъра и солта. Добавете топлата вода, в която е разтворен меда и прибавено олиото. Замесете тесто и месете около 15-20 мин., след което оставете да втаса около час.

Оформете самун, който отново оставете да втаса, в намазнена, продълговата тавичка. Повторно втасалия хляб печете в загрята на 180°C фурна около 45 мин.

Нашите продукти

  • Прясна мая Виво (за любители) Прясна мая Фала Прясна мая Виво
  • Суха мая Saf-Pizza Суха мая Saf-Instant Gold
© 2017 - Lesaffre | Лесафр България I 1528 София, бул. Искърско шосе 7, Търговски Център Европа, сграда 6, ет. 1, офис 1
office@lesaffre.bg | Тел.: +359 2 873 14 39 | Факс : +359 2 873 14 21