Френска багета

BaguetteПродукти

500 г брашно

270-300 мл хладка вода

1/2 пак.*  прясна мая Виво от 42 г или 1/2 пак.*  прясна мая Yuva от 42 г

10 г сол

Начин на приготвяне

Разтворете маята във водата, добавете малко брашно и оставете за 20 мин. Започнете да месите тестото като постепенно добавяте брашното със солта. Извадете тестото от купата и продължете месенето върху набрашнена работна повърхност. Оставете тестото в намазан с олио съд, покрит с памучна кърпа поне за 4 часа в хладилник. Можете да подготвите тестото вечерта и да го оставите да престои в хладилника през нощта, за да имате още по-вкусни багетки на следващия ден. След като го извадите, разделете на 3-4 части и оформете багетите с месене като изтънявате към краищата. Поръсете памучна или ленена кърпа обилно с брашно и подредете багетите като нагъвате плата така, че да образува легълца, които не позволяват на тестото да се слепва. Оставете багетите да втасат за 1 час. Навлажнете повърхността на всяка с хладка вода и с остро (бръснарско) ножче направете по повърхността на всяко хлебче 2-3 линийки по диагонал. Предварително загрейте фурната до 260°C, после намалете до 250°C и печете на пара (с купичка вода) първите 10 минути от общо 25-30 мин. След като извадите багетите, оставете да се охладят върху решетка.

Нашите продукти

  • Прясна мая Виво (за любители) Прясна мая Фала Прясна мая Виво
  • Суха мая Saf-Pizza Суха мая Saf-Instant Gold
© 2017 - Lesaffre | Лесафр България I 1528 София, бул. Искърско шосе 7, Търговски Център Европа, сграда 6, ет. 1, офис 1
office@lesaffre.bg | Тел.: +359 2 873 14 39 | Факс : +359 2 873 14 21