Бананов хляб

Lesaffre Bulgaria Лесафр България Правим хляба голям

Бананов хляб

Продукти

1 1/2 ч.ч. брашно

1 ч.ч. кафява захар

1 ч.л. канела

125 г разтопено масло

2 яйца, разбити

3 узрели банана, намачкани

Приготвяне

Предварително загрейте фурната на 180°C. Намажете с олио форма за хляб с размери 11 см х 21 см х 6 см.

Смесете сухите съставки в купа. Добавете яйцата, маслото и бананите.Нежно разбъркайте докато всички съставки се смесят. Изсипете в подготвената форма и загладете повърхността.

Печете 40-45 минути докато при теста с клечка за зъби по нея не остават следи от тестото. Изчакайте 10 минути преди да обърнете. Сервирайте сладкиша топъл. Намажете масло върху отделните резени.