
16 авг. Бананов хляб
Продукти
1 1/2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. кафява захар
1 ч.л. канела
125 г разтопено масло
2 яйца, разбити
3 узрели банана, намачкани
Приготвяне
Предварително загрейте фурната на 180°C. Намажете с олио форма за хляб с размери 11 см х 21 см х 6 см.
Смесете сухите съставки в купа. Добавете яйцата, маслото и бананите.Нежно разбъркайте докато всички съставки се смесят. Изсипете в подготвената форма и загладете повърхността.
Печете 40-45 минути докато при теста с клечка за зъби по нея не остават следи от тестото. Изчакайте 10 минути преди да обърнете. Сервирайте сладкиша топъл. Намажете масло върху отделните резени.