Блог

Нека се концентрираме върху хлебната мая. Тя е богата на витамини от групата В (В1, В6 и В12,) както и на много есенциални микроелементи. В нея се откриват големи количества...

Науката за малките клетки - дрождите Saccharomyces cerevisiae (захаромицети), които правят маята и хляба Дрождите Saccharomyces cerevisiae, които правят маята за хляб и бира, са най-добре проучените клетки в съвременната биология....

Милена Георгиева е доцент молекулярна биология към Лаборатория по молекулярна генетика на дрожди, БАН. Научните ѝ интереси са насочени в сфери като генетика, епигенетика и биомедицина. Акцентът на научно-изследователската ѝ работа е...

Пригответе вкусен и пухкав български козунак за Великден с прясна мая Yuva. Вижте нашата рецепта. С Лесафр България е вкусно и лесно. Приготви своите печива вкъщи.  Рецепта за 2 големи козунака...

Никулден, празникът на св. Никола Чудотворец се празнува на 6 декември. В чест на покровителя на моряците, рибарите, търговците и банкерите, на този ден се приготвя риба и обреден хляб,...