Блог

500 г брашно20 г прясна мая Yuva1 ч л захар1 ч л сол300 мл вода20 г  краве масло 1 л вода1 ч л сода1 с л едра морска сол Приготвяне: Брашното се поставя в голям съд. В малък съд маята се...

Нека се концентрираме върху хлебната мая. Тя е богата на витамини от групата В (В1, В6 и В12,) както и на много есенциални микроелементи. В нея се откриват големи количества...

Науката за малките клетки - дрождите Saccharomyces cerevisiae (захаромицети), които правят маята и хляба Дрождите Saccharomyces cerevisiae, които правят маята за хляб и бира, са най-добре проучените клетки в съвременната биология....

Милена Георгиева е доцент молекулярна биология към Лаборатория по молекулярна генетика на дрожди, БАН. Научните ѝ интереси са насочени в сфери като генетика, епигенетика и биомедицина. Акцентът на научно-изследователската ѝ работа е...

Пригответе вкусен и пухкав български козунак за Великден с прясна мая Yuva. Вижте нашата рецепта. С Лесафр България е вкусно и лесно. Приготви своите печива вкъщи.  Рецепта за 2 големи козунака...