Бъркана питка със сирене

Lesaffre Bulgaria Лесафр България Правим хляба голям

Бъркана питка със сирене

Рецепта за вкусна бъркана питка със сирене. Лесно и бързо приготвяне, подходящо дори за всеки ден.

Съставки:
За тестото:
1 кубче прясна мая
2 ч.л. захар
2 яйца
1/2 ч.л. сол
3 с.л. олио
7 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода бикарбонат
За поръсване:
200 г сирене
За намазване:
50 г масло

Приготвяне:

Започнете приготвянето на бъркана питка със сирене като сложите маята в купичка. Сипете 50 мл топла вода и добавете 2 ч.л. захар. Разбъркайте добре. Оставете за 15 минути да втаса.

Загасете содата с няколко капки оцет.

Пресейте брашното в купа, оформете кладенче в средата и в него сложете яйцата и втасалата мая. Налейте 600 мл топла вода и олио и посолете. Добавете содата и размесете добре.

Сместа трябва да бъде гъста. Сложете сместа в добре намаслена тава с размер 30 см и поръсете с натрошено на дребно сирене. Оставете да втаса за 30 минути.

Печете в предварително затоплена фурна на 180°С за 15 минути. Извадете питката и намажете повърхността с масло. Обърнете питката, за да се изпече равномерно за още 20 минути.