16 юни Три награди за Лесафр България

На 10тото юбилейно издание на списание В2В медиа Лесафр България получи номинации в 4 категории и спечели 3 награди. Това се случва за първи път в историята на Лесафр България и е колкото неочаквано, толкова и заслужено, истинско признание за положените усилия за утвърждаване на позициите на Лесафр в България и промотиране на продуктите и каузите на компанията. Ето ги и наградите: Инвеститор с визия – за 20 годишното ни присъ ствие в България и перспективите ни за развитие Проект с образователна насоченост в сферата на бизнеса – за проекта за съвместно сътрудничество с УХТ Пловдив и ТОХ‘овете за подпомагане и развитие на навообучаващите се кадри в сферата на хлебопроизводството Иновативен проект / Иновативен дизайн – за проекта ни за лансиране на квас за любители в търговската мрежа Тези три награди идват в нашата юбилейна годишнина като признание за усилията ни до сега, както и като едно ново начало, бележещо устойчиви успехи....

Read More

17 май В деня на професионалния празник на хлебарите – настроенията и очакванията на бранша

Мариана Кукушева е председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите в България. Преди професионалния празник на хлебарите, който се отбелязва на Спасовден, г-жа Кукушева сподели пред "Стандарт" какви са настроенията, проблемите и очакванията на бранша.     - Госпожо Кукушева, българинът винаги е казвал, че от хляба по-голям няма. На 17 май е Спасовден, на който хлебарите честват своя професионален празник. Как ще го отбележите? - Спасовден е един от големите църковни празници. Хлябът е онази храна, която е обединител на човечеството. Хлябът е еднакво свят и за християни, и за мюсюлмани, и за евреи, и за индуисти. Хлябът е храната, към която трябва да посягаме с чисти ръце и с още по-чисти помисли. На Спасовден, в четвъртък от 16 часа, ще бъде отслужена Света литургия в църквата "Света Неделя". Камбаните ще бият за здравето и берекета на българските хлебари, ще се направи водосвет. Ще се освети и храната, която произвеждат моите колеги...

Read More

07 мар. „Лесафр“ закупува фабрика за мая и дрожди на „Олтек“ в Сърбия

Като част от своята продължаваща стратегия за разширяване в областта на храненето и здравето, „Лесафр“ (Lesaffre) придоби фабрика за дрождев екстракт на „Олтек“ (Alltech) в Сърбия. Сделката е в съответствие с фокуса на „Олтек“ върху основната й дейност - производството на фуражи и култури. „Лесафр“ има важни стратегически цели за развитие в областта на храненето и здравето, които датират от преди 165 години на умения и опит с дрождевите и ферментирали продукти. Тази операция ще затвърди нашата водеща позиция на разрастващия се пазар на дрождев екстракт. „На пазара на дрождев екстракт и неговите приозводни „Лесафр“ е оценена като надежден партньор с умения в разработването на решения според съответните нужди“, каза Антоан Бол (Antoine Baule), главен изпълнителен директор на „Лесафр“. „Това прибодиване ще затвърди позициите ни на пазара. Всъщност към момента с осем фабрики в цял свят (Западна и Източна Европа, Китай, Съденини американски щати, Бразилия), ние сме още по-посветени на специфичните нужди...

Read More

10 ное. Лесафр България ще е домакин на КСО конференция

[caption id="attachment_5012" align="alignleft" width="300"] Photography for JA Europe by Dani Oshi.[/caption] Лесафр България ще е домакин на 2-дневна конференция на тема „Корпоративна социална отговорност“ за всички клонове на компанията от Източна и Централна Европа. Маркетолози и търговци ще се съберат на 15-16 ноември да обсъждат ключови въпроси като изграждане на КСО стратегия и как корпоративният интерес да води до ползи за обществото. Външен лектор ще бъде Борис Колев, изпълнителен директор на Българската мрежа за корпоративна социална отговорност, който наскоро бе обявен и за един от 6-те най-добри социално значими предприемачи в Европа. Всеки от участниците в конференцията ще има възможност да представи интересни примери и практики от КСО дейностите на Lesaffre в своята страна....

Read More

13 авг. Купата LOUIS LESAFFRE

Купата LOUIS LESAFFRE е вече в четвъртото си издание, като този път кандидатите за призовете са изправени пред нови предизвикателства – преработени специалитети, повече фокус върху международната култура на създаване на хляба, както и следване на най-новите тенденции в пекарството....

Read More
сигурност

04 юни Отговорно етикетиране за хлебопроизводството

Регламент №1272/2008 на ЕС, който хармонизира класифицирането, етикетирането и опаковането на вещества и смеси е в сила от 1.12.2010 за веществата, а за смесите се въвежда от 1 юни тази година....

Read More

27 апр. 5680 нови Виво фена след Великденската кампания

С 5680 фена се увеличи фен базата на прясна мая Виво във Фейсбук след Великденската кампания „Мисия козунак“, която събра 343 любителски рецепти за домашен козунак и много споделение емоции....

Read More