Декларация за информираност

06 мар. ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ИНФОРМИРАНОСТ ПРИ КРИЗИСНО ПОЛОЖЕНИЕ ВЪВ ВРЪЗКА С КОРОНАВИРУС COVID 19

ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ИНФОРМИРАНОСТ ПРИ КРИЗИСНО ПОЛОЖЕНИЕ ВЪВ ВРЪЗКА С КОРОНАВИРУС COVID 19. До партньорите на Лесафр България ЕООД ...

Read More
Награда от кункурс Лесафр България

03 февр. Връчихме голямата награда от конкурса, проведен от gotvetesmen.com и Лесафр България

Голямата награда от конкурса на Лесафр и www.gotvetesmen.com е при победителя. И в непринудената обстановка пред блока на леля Таня от Дупница връчихме голямата награда от конкурса ни – домашна хлебопекарна Gorenje. Таня се пребори за тази награда с още 446 участника в конкурса. Нейните милинки XL спечели симпатиите както на участниците, така и на професионалното жури. Интересна е историята на нашата победителка: до 50 годишната си възраст тя тесто не пипвала. „Страхувах се от тестото“ – споделя Таня. Но един ден, както си му е ред, пуснала си клипче в Youtube, приготвила първата си погача с мая, която станала толкова успешна, че я вдъхновила за експерименти и смели импровизации. „Сега тестото ме обича“ – казва тя. Браво Таня! И ние те обичаме! Благодарим ти за чудесата, които правиш в кухнята и желаем много-много хора да се вдъхновят от теб и да възродят традициите на домашно приготвения хляб. От вкъщи по-вкусно няма! Ето и рецептата, с която...

Read More

20 дек. Нов член в екипа на Лесафр за Северна България

Петър Елефтеров е член на екипа на Лесафр България ЕООД от Октомври 2019г на позиция Експерт Бизнес-развитие за Северна България. Той отговаря за налагането на продуктите на Лесафр в индустриалния, крафт и В2С сегмента в поверения му регион. Петър е с дългогодишен опит в сферата на продажбите на мая за хляб и продукти за хлебопроизводството. Преди да се присъедини към екипа на Лесафр България той успешно налагаше продуктите на Пак мая. Предишният му опит е в сферата на В2С търговията в сектора на хранители продукти, заемал е позиция Регионален мениджър продажби към Биосет ООД. Вродената му любознателност, както и проакивната му натура, заедно с дългият му търговски опит му дават умения за създаване и поддържане на добри и дългосрочни отношения с клиенти....

Read More

02 дек. Новата реколта Божоле с подкрепата на Лесафр

Традиционният празник за посрещането на новата реколта Божоле се проведе у нас за 14-та година, а домакин на церемонията в НДК бе Френско-българската търговска и индустриална камара (ФБТИК). И тази година един от основните спонсори беше Лесафр България ЕООД. По традиция се срещнахме с представители на Френското общество в България, със Стефан Делайе, председател на ФБТИК и много други. Имахме удоволствието да се запознаем и с Н. Пр. Флоранс Робин, посланик на Франция в България, в качеството й на патрон и специален гост на церемонията. Първата бутилка от тазгодишното младо вино бе тържествено отворена точно в 20:15 ч. Тс традиционния възглас Le Beaujolais Nouveau est arrivé! („Новото Божоле дойде“) На събитието присъстваха над 1 500 представители на френско-българската бизнес общност, членове, партньори и приятели на камарата, дипломати и други официални лица. Те се насладиха на музикалните изпълнения и на вкусни коктейлни хапки. Тестените изделия, специално подбрани за добра компания на поднесеното вино, бяха...

Read More

19 ное. 35-и симпозиум “Yeast Cornucopia: Yeast for health and wellbeing” с подкрепата на Lesaffre

С подкрепата на Lesaffre, в периода 21-25 Октомври, 2019 г. в Анталия, Турция се проведе тридесет и петия Специализиран симпозиум по дрождите, който се организира от Международната комисия по дрождите. Тази организация е създадена през 1966 г. в Братислава с цел целенасочено провеждане на научни изследвания в областта на дрождите. Всяка година се организират симпозиуми в различни места по света, а на четири години се провежда и Международен конгрес по дрождите, който следващата година ще бъде във Виена. Интересът към дрождите винаги е бил голям, защото те са важни индустриални микроорганизми, които са били използвани в многобройни традиционни, както и много нови биотехнологични приложения. Темата на 35-ия симпозиум е “Yeast Cornucopia: Yeast for health and wellbeing”.  Като целта на симпозиума беше да се предоставят най-новите и актуални разработки по получаване на храни и напитки с дрожди, производство на съставки и технологични добавки, произведени от дрожди, последните разработки в генетиката на дрождите и...

Read More

04 ное. Проект “Иновативно образование“

Професионална гимназия по облекло и туризъм Св.Иван Рилски – гр.Перник беше домакин на среща по Проект “Иновативно образование с хармония между изкуство природни науки и технологии“. Срещата се проведе в периода от 14-18 октомври 2019г. Партньори са 9 институции от три страни - България, Полша и Турция. Проектът е насочен към развиване интереса на учениците към природните науки и на творческите им умения. Над 40 ученици и учители участваха в работни семинари и демонстрираха интересни, иновативни методи за изучаване на природните науки и развиване на творческите си способности. Всички ученици бяха наградени със тениски, осигурени от фирма Lesaffre Bulgaria – световен експерт във ферментационните процеси и продукти за хлебопроизводството. ...

Read More
Обучение в Лесафр

28 окт. Заедно правим хляба голям!

На 18-ти октомври с любезното съдействие на пекарна Прованс в с. Чавдар се проведе обучителен семинар на Лесафр България. Сред поканените участници бяха собственици и служители на партньорски фирми: Стар Комерс и Грийн Форте от София, както и Ивел от Благоевград....

Read More
Лесафр България с две отличия на годишните награди на b2b media

11 юли Лесафр България с две отличия на годишните награди на b2b media

На 10.07.2019 се проведе поредното издание на Годишните награди на b2b media във Френския културен център. Лесафр България бе отличен с награда в 2 категории: Бяхме отличени с второ място в категория „Иновативен продукт“ за лансирането на „Заварка“ – единствен по рода си микс от варени брашна, семена и зърна, който допъва и обогатява вкуса и аромата на хляба. Продуктът е натурален, използва се от столетия в Русия и други северни райони. Той удължава трайността и хранителните качества на хляба без никакви изкуствени добавки. Второ място в категория „Проект за образователна иновация“ получи съвместната ни колаборацияи с Университета по хранителни технологии в Пловдив. За да мотивираме младите умове, учредихме награда на името на Лесафр за най-добър студент от катедра БИОТЕХНОЛОИИ, който да разработи и защити тема, звързана с дрождите и ферментационните процеси. Студентите проявиха голям интерес към тази наша дейност, с което затвърждаваме нашите позиции на иноватор в тази сфера....

Read More