02 дек. Новата реколта Божоле с подкрепата на Лесафр

Традиционният празник за посрещането на новата реколта Божоле се проведе у нас за 14-та година, а домакин на церемонията в НДК бе Френско-българската търговска и индустриална камара (ФБТИК). И тази година един от основните спонсори беше Лесафр България ЕООД. По традиция се срещнахме с представители на Френското общество в България, със Стефан Делайе, председател на ФБТИК и много други. Имахме удоволствието да се запознаем и с Н. Пр. Флоранс Робин, посланик на Франция в България, в качеството й на патрон и специален гост на церемонията. Първата бутилка от тазгодишното младо вино бе тържествено отворена точно в 20:15 ч. Тс традиционния възглас Le Beaujolais Nouveau est arrivé! („Новото Божоле дойде“) На събитието присъстваха над 1 500 представители на френско-българската бизнес общност, членове, партньори и приятели на камарата, дипломати и други официални лица. Те се насладиха на музикалните изпълнения и на вкусни коктейлни хапки. Тестените изделия, специално подбрани за добра компания на поднесеното вино, бяха...

Read More

19 ное. 35-и симпозиум “Yeast Cornucopia: Yeast for health and wellbeing” с подкрепата на Lesaffre

С подкрепата на Lesaffre, в периода 21-25 Октомври, 2019 г. в Анталия, Турция се проведе тридесет и петия Специализиран симпозиум по дрождите, който се организира от Международната комисия по дрождите. Тази организация е създадена през 1966 г. в Братислава с цел целенасочено провеждане на научни изследвания в областта на дрождите. Всяка година се организират симпозиуми в различни места по света, а на четири години се провежда и Международен конгрес по дрождите, който следващата година ще бъде във Виена. Интересът към дрождите винаги е бил голям, защото те са важни индустриални микроорганизми, които са били използвани в многобройни традиционни, както и много нови биотехнологични приложения. Темата на 35-ия симпозиум е “Yeast Cornucopia: Yeast for health and wellbeing”.  Като целта на симпозиума беше да се предоставят най-новите и актуални разработки по получаване на храни и напитки с дрожди, производство на съставки и технологични добавки, произведени от дрожди, последните разработки в генетиката на дрождите и...

Read More

04 ное. Проект “Иновативно образование“

Професионална гимназия по облекло и туризъм Св.Иван Рилски – гр.Перник беше домакин на среща по Проект “Иновативно образование с хармония между изкуство природни науки и технологии“. Срещата се проведе в периода от 14-18 октомври 2019г. Партньори са 9 институции от три страни - България, Полша и Турция. Проектът е насочен към развиване интереса на учениците към природните науки и на творческите им умения. Над 40 ученици и учители участваха в работни семинари и демонстрираха интересни, иновативни методи за изучаване на природните науки и развиване на творческите си способности. Всички ученици бяха наградени със тениски, осигурени от фирма Lesaffre Bulgaria – световен експерт във ферментационните процеси и продукти за хлебопроизводството. ...

Read More

29 дек. VIVO е с нова опаковка, но със същия прекрасен вкус

Опаковката ни е обновена, но качеството и надеждността, които ще намерите вътре, остават все така високи. Наш приоритет винаги е бил и ще бъде, да предлагаме мая с най-високото възможно качество, за да осигурим постоянство в резултатите на вашите печива....

Read More

16 юни Три награди за Лесафр България

На 10тото юбилейно издание на списание В2В медиа Лесафр България получи номинации в 4 категории и спечели 3 награди. Това се случва за първи път в историята на Лесафр България и е колкото неочаквано, толкова и заслужено, истинско признание за положените усилия за утвърждаване на позициите на Лесафр в България и промотиране на продуктите и каузите на компанията. Ето ги и наградите: Инвеститор с визия – за 20 годишното ни присъ ствие в България и перспективите ни за развитие Проект с образователна насоченост в сферата на бизнеса – за проекта за съвместно сътрудничество с УХТ Пловдив и ТОХ‘овете за подпомагане и развитие на навообучаващите се кадри в сферата на хлебопроизводството Иновативен проект / Иновативен дизайн – за проекта ни за лансиране на квас за любители в търговската мрежа Тези три награди идват в нашата юбилейна годишнина като признание за усилията ни до сега, както и като едно ново начало, бележещо устойчиви успехи....

Read More

17 май В деня на професионалния празник на хлебарите – настроенията и очакванията на бранша

Мариана Кукушева е председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите в България. Преди професионалния празник на хлебарите, който се отбелязва на Спасовден, г-жа Кукушева сподели пред "Стандарт" какви са настроенията, проблемите и очакванията на бранша.     - Госпожо Кукушева, българинът винаги е казвал, че от хляба по-голям няма. На 17 май е Спасовден, на който хлебарите честват своя професионален празник. Как ще го отбележите? - Спасовден е един от големите църковни празници. Хлябът е онази храна, която е обединител на човечеството. Хлябът е еднакво свят и за християни, и за мюсюлмани, и за евреи, и за индуисти. Хлябът е храната, към която трябва да посягаме с чисти ръце и с още по-чисти помисли. На Спасовден, в четвъртък от 16 часа, ще бъде отслужена Света литургия в църквата "Света Неделя". Камбаните ще бият за здравето и берекета на българските хлебари, ще се направи водосвет. Ще се освети и храната, която произвеждат моите колеги...

Read More

07 мар. „Лесафр“ закупува фабрика за мая и дрожди на „Олтек“ в Сърбия

Като част от своята продължаваща стратегия за разширяване в областта на храненето и здравето, „Лесафр“ (Lesaffre) придоби фабрика за дрождев екстракт на „Олтек“ (Alltech) в Сърбия. Сделката е в съответствие с фокуса на „Олтек“ върху основната й дейност - производството на фуражи и култури. „Лесафр“ има важни стратегически цели за развитие в областта на храненето и здравето, които датират от преди 165 години на умения и опит с дрождевите и ферментирали продукти. Тази операция ще затвърди нашата водеща позиция на разрастващия се пазар на дрождев екстракт. „На пазара на дрождев екстракт и неговите приозводни „Лесафр“ е оценена като надежден партньор с умения в разработването на решения според съответните нужди“, каза Антоан Бол (Antoine Baule), главен изпълнителен директор на „Лесафр“. „Това прибодиване ще затвърди позициите ни на пазара. Всъщност към момента с осем фабрики в цял свят (Западна и Източна Европа, Китай, Съденини американски щати, Бразилия), ние сме още по-посветени на специфичните нужди...

Read More