Томас Лесафре

09 авг. Науката за стартерите за квас: СЪВРЕМЕННАТА НАУКА СРЕЩА ДРЕВНАТА ХИМИЯ

Томас Лесафр (Thomas Lesaffre), маркетингов директор за хлебни изделия в Лесафр, допринесе за тази статия Връщането към кваса връща на масите за обяд силния аромат и несравнимия вкус на хляба от квас. Днес действителните познания за микроорганизмите и процеса на ферментация позволяват на хлебопроизводителите да произвеждат добър квас при перфектно контролиран процес. 10 вида дрожди се съдържат в брашното 70 вида бактерии се съдържат в микрофлората на брашното. Квасът е първият фермент, използван за производството на хляб. Той се получава от смес от брашно и вода, при която се осъществява метаболитна активност на смесена популация от млечни бактерии и дрожди. Микрофлората, която обичайно се среща в брашното, съдържа около 10 вида дрожди и 70 вида бактерии. Все пак се извършва важен процес на подбор, по време на изработването на квас, на случаен принцип. Зрелият квас съдържа само един или два вида дрожди и около един до четири вида млечни бактерии. За да избегнете тази...

Read More

16 юни Три награди за Лесафр България

На 10тото юбилейно издание на списание В2В медиа Лесафр България получи номинации в 4 категории и спечели 3 награди. Това се случва за първи път в историята на Лесафр България и е колкото неочаквано, толкова и заслужено, истинско признание за положените усилия за утвърждаване на позициите на Лесафр в България и промотиране на продуктите и каузите на компанията. Ето ги и наградите: Инвеститор с визия – за 20 годишното ни присъ ствие в България и перспективите ни за развитие Проект с образователна насоченост в сферата на бизнеса – за проекта за съвместно сътрудничество с УХТ Пловдив и ТОХ‘овете за подпомагане и развитие на навообучаващите се кадри в сферата на хлебопроизводството Иновативен проект / Иновативен дизайн – за проекта ни за лансиране на квас за любители в търговската мрежа Тези три награди идват в нашата юбилейна годишнина като признание за усилията ни до сега, както и като едно ново начало, бележещо устойчиви успехи....

Read More