Томас Лесафре

09 авг. Науката за стартерите за квас: СЪВРЕМЕННАТА НАУКА СРЕЩА ДРЕВНАТА ХИМИЯ

Томас Лесафр (Thomas Lesaffre), маркетингов директор за хлебни изделия в Лесафр, допринесе за тази статия Връщането към кваса връща на масите за обяд силния аромат и несравнимия вкус на хляба от квас. Днес действителните познания за микроорганизмите и процеса на ферментация позволяват на хлебопроизводителите да произвеждат добър квас при перфектно контролиран процес. 10 вида дрожди се съдържат в брашното 70 вида бактерии се съдържат в микрофлората на брашното. Квасът е първият фермент, използван за производството на хляб. Той се получава от смес от брашно и вода, при която се осъществява метаболитна активност на смесена популация от млечни бактерии и дрожди. Микрофлората, която обичайно се среща в брашното, съдържа около 10 вида дрожди и 70 вида бактерии. Все пак се извършва важен процес на подбор, по време на изработването на квас, на случаен принцип. Зрелият квас съдържа само един или два вида дрожди и около един до четири вида млечни бактерии. За да избегнете тази...

Read More

16 юни Три награди за Лесафр България

На 10тото юбилейно издание на списание В2В медиа Лесафр България получи номинации в 4 категории и спечели 3 награди. Това се случва за първи път в историята на Лесафр България и е колкото неочаквано, толкова и заслужено, истинско признание за положените усилия за утвърждаване на позициите на Лесафр в България и промотиране на продуктите и каузите на компанията. Ето ги и наградите: Инвеститор с визия – за 20 годишното ни присъ ствие в България и перспективите ни за развитие Проект с образователна насоченост в сферата на бизнеса – за проекта за съвместно сътрудничество с УХТ Пловдив и ТОХ‘овете за подпомагане и развитие на навообучаващите се кадри в сферата на хлебопроизводството Иновативен проект / Иновативен дизайн – за проекта ни за лансиране на квас за любители в търговската мрежа Тези три награди идват в нашата юбилейна годишнина като признание за усилията ни до сега, както и като едно ново начало, бележещо устойчиви успехи....

Read More

17 май В деня на професионалния празник на хлебарите – настроенията и очакванията на бранша

Мариана Кукушева е председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите в България. Преди професионалния празник на хлебарите, който се отбелязва на Спасовден, г-жа Кукушева сподели пред "Стандарт" какви са настроенията, проблемите и очакванията на бранша.     - Госпожо Кукушева, българинът винаги е казвал, че от хляба по-голям няма. На 17 май е Спасовден, на който хлебарите честват своя професионален празник. Как ще го отбележите? - Спасовден е един от големите църковни празници. Хлябът е онази храна, която е обединител на човечеството. Хлябът е еднакво свят и за християни, и за мюсюлмани, и за евреи, и за индуисти. Хлябът е храната, към която трябва да посягаме с чисти ръце и с още по-чисти помисли. На Спасовден, в четвъртък от 16 часа, ще бъде отслужена Света литургия в църквата "Света Неделя". Камбаните ще бият за здравето и берекета на българските хлебари, ще се направи водосвет. Ще се освети и храната, която произвеждат моите колеги...

Read More

07 мар. „Лесафр“ закупува фабрика за мая и дрожди на „Олтек“ в Сърбия

Като част от своята продължаваща стратегия за разширяване в областта на храненето и здравето, „Лесафр“ (Lesaffre) придоби фабрика за дрождев екстракт на „Олтек“ (Alltech) в Сърбия. Сделката е в съответствие с фокуса на „Олтек“ върху основната й дейност - производството на фуражи и култури. „Лесафр“ има важни стратегически цели за развитие в областта на храненето и здравето, които датират от преди 165 години на умения и опит с дрождевите и ферментирали продукти. Тази операция ще затвърди нашата водеща позиция на разрастващия се пазар на дрождев екстракт. „На пазара на дрождев екстракт и неговите приозводни „Лесафр“ е оценена като надежден партньор с умения в разработването на решения според съответните нужди“, каза Антоан Бол (Antoine Baule), главен изпълнителен директор на „Лесафр“. „Това прибодиване ще затвърди позициите ни на пазара. Всъщност към момента с осем фабрики в цял свят (Западна и Източна Европа, Китай, Съденини американски щати, Бразилия), ние сме още по-посветени на специфичните нужди...

Read More