17 май В деня на професионалния празник на хлебарите – настроенията и очакванията на бранша

Мариана Кукушева е председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите в България. Преди професионалния празник на хлебарите, който се отбелязва на Спасовден, г-жа Кукушева сподели пред "Стандарт" какви са настроенията, проблемите и очакванията на бранша.     - Госпожо Кукушева, българинът винаги е казвал, че от хляба по-голям няма. На 17 май е Спасовден, на който хлебарите честват своя професионален празник. Как ще го отбележите? - Спасовден е един от големите църковни празници. Хлябът е онази храна, която е обединител на човечеството. Хлябът е еднакво свят и за християни, и за мюсюлмани, и за евреи, и за индуисти. Хлябът е храната, към която трябва да посягаме с чисти ръце и с още по-чисти помисли. На Спасовден, в четвъртък от 16 часа, ще бъде отслужена Света литургия в църквата "Света Неделя". Камбаните ще бият за здравето и берекета на българските хлебари, ще се направи водосвет. Ще се освети и храната, която произвеждат моите колеги...

Read More

07 мар. „Лесафр“ закупува фабрика за мая и дрожди на „Олтек“ в Сърбия

Като част от своята продължаваща стратегия за разширяване в областта на храненето и здравето, „Лесафр“ (Lesaffre) придоби фабрика за дрождев екстракт на „Олтек“ (Alltech) в Сърбия. Сделката е в съответствие с фокуса на „Олтек“ върху основната й дейност - производството на фуражи и култури. „Лесафр“ има важни стратегически цели за развитие в областта на храненето и здравето, които датират от преди 165 години на умения и опит с дрождевите и ферментирали продукти. Тази операция ще затвърди нашата водеща позиция на разрастващия се пазар на дрождев екстракт. „На пазара на дрождев екстракт и неговите приозводни „Лесафр“ е оценена като надежден партньор с умения в разработването на решения според съответните нужди“, каза Антоан Бол (Antoine Baule), главен изпълнителен директор на „Лесафр“. „Това прибодиване ще затвърди позициите ни на пазара. Всъщност към момента с осем фабрики в цял свят (Западна и Източна Европа, Китай, Съденини американски щати, Бразилия), ние сме още по-посветени на специфичните нужди...

Read More

07 ное. Лесафр България ще участва в БУЛПЕК 2017

  От 8 до 11 ноември Интер Експо Център в София ще приюти няколко големи изложения в сферата на храните, едното от които е БУЛПЕК. Тази година Лесафр България ще има щанд на голямото събитие за хлебопроизводство и пекарство – заповядайте в Зала 3, щанд B4. Подготвили сме специални изненади за посетителите на щанда.  08 ноември, сряда, 15.00ч - Дегустация с Иван Звездев – Веднага след откриването на изложението ще може да опитате различни видове хляб, направени с най-новите продукти на Лесафр от гамата Inventis. Сред тях са миксовете Чиа с лен, Саксонски и Спелта микс. Ще ги представи популярният шеф готвач Иван Звездев, който ще обяви и началото на томболата с атрактивни награди. 10 ноември, 16.00ч – На кафе и френски кроасани с Теди Кацарова и Лесафр. Известната певица и посланик на марките на Лесафр ще си говори с технолога на Лесафр за продуктите за хлебопроизводство. Теди ще изтегли и наградените от...

Read More

20 апр. Включихме се в конкурса „Най-добър млад хлебар-сладкар“ 2016/2017

Лесафр България, в лицето на генералния мениджър Венета Писарска,  участва в журито на регионален кръг  за националното състезание "Най-добър млад пекар-сладкар 2016/2017", организирано от Министерство на образованието и науката.  Всички участващи млади кулинари от над 20 училища от страната получиха специални сертификати и награди от нас. В продължение на 2 дни те приготвяха страхотни печива с мая Yuva и се забавляваха заедно! Вярваме, че ще се представят достойно и на националния финал през април в Пловдив.   ....

Read More

08 мар. Равносметка в началото на 2017-та

Lesaffre е на пазара от 1853 г., а днес – след 164 години - работим на  5 континента, в 45 държави, със 62 фабрики и 10 изследователски центъра. Оборотът на групата за 2016-та година е 1,9 милиарда евро, в нея работят 9 500 служители и над 500 експерти по изследване и развитие. 1/3 от хлябовете по света се правят с наша мая, а всеки ден 1 милиард души консумират храна, приготвена с продукти на Lesaffre. Продуктите на Lesaffre се предлагат в над 180 страни, като всеки от тях е безкомпромисно проверен. В България Лесафр се развива заедно и спрямо местния пазар. Официалната гама от продукти, предлагани в страната вижте тук. . Специализирани в мая, закваски, подобрители, миксове и премикси, ние постоянно усъвършенстваме своите технологии и рецепти. Така осигуряваме на клиентите си – хлебопроизводители, пекари и крайни потребители - оптимален обем, мекота и качество на техните продукти. А на бизнес партньорите си предлагаме гарантирани доставки и...

Read More

14 дек. Новото Божоле пристигна!

Френско-българската търговска и индустриална камара организира за поредна година мащабното събитие по посрещането на младото вино Божоле – един от символите на Франция. В цял свят новата реколта на Божоле се отпразнува в третата седмица на ноември, като тази година това се случи на 17 ноември. В НДК се събраха над 1500 души от френските компании, представени в България, както и техни партньори и приятели. „Лесафр България“ се включи активно в събитието и осигури тестените изделия, специално подбрани за добра компания на поднесеното вино. Компанията покани своите бизнес партньори и приятели да уважат събитието. Благодарим на тези, с които вдигнахме тостове с новото Божоле за весели празници и за успехи през идната година!...

Read More

14 дек. Коледа и хлябът

Въпреки превратностите на историята, хлябът и до днес е един от най-значимите символи на цивилизацията. Той носи енергията на вярата и на приемствеността; той е „инструмент“ на споделянето в ритуала на храненето. С тази своя мисия, хлябът е неизменна част от празничното очакване и от празничната трапеза. С наближаването на големия християнски празник Рождество Христово, нека мислим за хляба като дар на общуването и да го правим с любов и отговорност. В тези дни на годината ние от „Лесафр“, както и всички наши партньори, изпитваме заслужена гордост, че с нашата работа допринасяме за съхраняване на големите традиции на хляба. Светли празници!...

Read More

05 окт. ПОСЛАНИЦИ НА ТРАДИЦИЯТА, ПОСЛАНИЦИ НА ХЛЯБА

Истинският български хляб от детството ни е отново на сцената - по-добър от всякога, с маята на Lesaffre  и нейните атрактивни лица Голяма част от българите се чудят защо хлябът, който консумираме в днешно време, е различен от апетитния вкус, пухкавата сърцевина и хрупкавите корички от нашето детство. Защо, макар че все повече млади хора се завръщат към традицията да пекат хляб в домашни условия, крайният резултат не винаги отговаря на очакванията. Ние, от “Лесафр България”, знаем, че тайната е в съставките, а най-ключовата сред тях е маята. Бяхме изправени пред истинско предизвикателство: как да известим на широката публика, че френски производител прави (по съвременна технология) прясна мая така, че крайният резултат за традиционно вкусен български хляб е винаги гарантиран? Как да се запомни  определена марка на генеричен продукт между доста други на пазара? Как да накараме потребителя да се замисли каква точно мая купува, макар и за стотинки, вместо просто да...

Read More