Катми по шуменски

Lesaffre Bulgaria Лесафр България Правим хляба голям

Катми по шуменски

Съставки:

  • 1/2 кг брашно
  • 1/2 кубче прясна мая
  • 2 яйца
  • 300 мл вода
  • 2 щипки захар
  • 1/2 с.л. сол
  • 4 с.л. олио
  • краве масло

Приготвяне:

Разтворете маята в 100 мл топла вода, поръсете със захар и 2 л. брашно и оставете да шупне за 15 минути.

Счупете яйцата в купа с брашно, добавете шупналата мая и разбъркайте. Налейте олиото, 200 мл топла вода и посолете. Разбъркайте до получаване на гъста каша. Покрийте и изчакайте да втаса за около 1 час.

В предварително намаслен сач изсипете черпак от тестото. Печете от двете страни до зачервяване.

Намажете катмите с краве масло докато са още топли. Консумирайте ги със сирене, сладко или друга плънка по желание.