13 авг. Купата LOUIS LESAFFRE

Водещото събитие в света на професионалните пекари навлезе в етап селекция на отборите от Европа

Купата LOUIS LESAFFRE е вече в четвъртото си издание, като този път кандидатите за призовете са изправени пред нови предизвикателства – преработени специалитети, повече фокус върху международната култура на създаване на хляба, както и следване на най-новите тенденции в пекарството.

Националните етапи приключиха и излъчиха своите отбори, които да представят страната на международно ниво. В периода 24 до 28 август, 2015 година ще се проведе селекцията на Купата LOUIS LESAFFRE за Европа. Участниците достигнали до този международен кръг са от 11 държави – Италия, Франция, Белгия, Полша,Израел, Испания, Швеция и Холандия. Три отбора ще се класират за Световната купа – Coupe du Monde de la Boulangerie, която ще се проведе  във Франция през 2016 година и ще излъчи държавата световен шампион по пекарство.

Купата LOUIS LESAFFRE винаги цели да е конкурс, който отразява новостите в занаята и представя бъдещите визии за неговото развитие. Затова и този път журито е в разширен състав. Състои се от 4-ма експерти по пекарство, които ще оценяват участниците в конкурса на база техническо майсторство; 1 експерт по здравословно хранене, който ще е в ролята на наблюдател; и 2-ма представители на пресата – един критик на храна и един журналист, които също ще наблюдават изпълненията на заданията.

Отборите от Европа трябва да се справят с приготвянето на 3 специалитета, които са част от програмата на конкурса:

  • Багети и хляб от целия свят
  • Виенски сладкиши и гурме хлебарство
  • Артистично предложение

В това издание на конкурса отново присъства и демонстрация от страна на Млади таланти по пекарство, които са обучавани от съответния национален отбор на страната участник. Преди откриването на всеки етап от състезанието, отборите ще представят млад пекар, който са обучавали, и който ще направи демонстрация на придобитите си умения. По този начин се цели състезанието да допринесе за бъдещото развитие на професията и предаване на тайните и професионалното майсторство на пекарския занаят на младите.

 

За Купата LOUIS LESAFFRE

Купата LOUIS LESAFFRE е предварителната селекция, която определя отборите участници от цял свят в Coupe du Monde de la Boulangerie – финала на конкурса. Конкурсът се провежда на предварителни етапи, като първия етап избира отбор участник от дадена държава. Следват етапите на подбор на база континент, като чрез тях 9 държави биват избрани да се състезават във финалния кръг Coupe du Monde de la Boulangerie, който ще се проведе от 5-ти до 9-ти февруари, 2016 година във Франция.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.