07 мар. „Лесафр“ закупува фабрика за мая и дрожди на „Олтек“ в Сърбия

Като част от своята продължаваща стратегия за разширяване в областта на храненето и здравето, „Лесафр“ (Lesaffre) придоби фабрика за дрождев екстракт на „Олтек“ (Alltech) в Сърбия. Сделката е в съответствие с фокуса на „Олтек“ върху основната й дейност – производството на фуражи и култури.

„Лесафр“ има важни стратегически цели за развитие в областта на храненето и здравето, които датират от преди 165 години на умения и опит с дрождевите и ферментирали продукти. Тази операция ще затвърди нашата водеща позиция на разрастващия се пазар на дрождев екстракт.

„На пазара на дрождев екстракт и неговите приозводни „Лесафр“ е оценена като надежден партньор с умения в разработването на решения според съответните нужди“, каза Антоан Бол (Antoine Baule), главен изпълнителен директор на „Лесафр“. „Това прибодиване ще затвърди позициите ни на пазара. Всъщност към момента с осем фабрики в цял свят (Западна и Източна Европа, Китай, Съденини американски щати, Бразилия), ние сме още по-посветени на специфичните нужди на нашите клиенти в световен мащаб.”

Сръбската фабрика в Сента вече ще се нарича Биоспрингър Ар Ес (Biospringer RS) и ще продължи да произвежда хлебни маи за сръбския пазар, както и дрождеви екстракти за хранително-вкусовата и фуражна промишленост. За „Олтек“ беше жизненоважно да осигури в дългосрочен план бъдещето на сръбската фабрика и членовете на персонала й.

„Олтек“ се радва, че имаше възможност да продаде тази фабрика на семейна група предприятия, международно призната за своя професионализъм и качеството на продуктите и услугите, които предлага”, каза Олрик Блейк (Alric Blake), главен изпълнителен директор на „Олтек“. „Най-важното в нашите преговори беше бъдещето на фабриката. Убедени сме, че „Лесафр“ ще изведе тази компания дори по-напред, благодарение на опита си във ферментацията и нейните разновидности. Това беше възможно най-добрата компания, която да придобие и задвижи бизнеса към бъдещо разрастване. Междувременно „Олтек“ ще продължи да се фокусира върху основните си дейности, следвайки безпрецедентния си растеж от последните години.”

За „Олтек“

Основана през 1980 г. от ирландския предприемач и учен д-р Пиърс Лайънс (Dr. Pearse Lyons), „Олтек“ разработва и предлага решения за устойчиво хранене на растения, животни и хора. С уменията си в сферата на дрождевата ферментация, ферментацията в твърдо състояние и нутригеномиката, „Олтек“ е водещ производител и разработчик на дрождеви добавки, органични микроелементи, фуражни съставки, премикси и фураж.

Нашите ръководни принципи за постигане на конкурентноспособност са насочени към разработването на решения, безопасни за животните, потребителите и околната среда. Екипът ни от над 5000 талантливи сътрудници в цял свят поставя това на първо място в своята работа в името на нашите клиенти.

„Олтек“ е семейна компания, което ни позволява да са адаптираме своевременно към новите нужди на клиентите и да запазим фокуса си върху нововъведенията. Със своите седалища извън Лексингтън, Кентъки, Съединени американски щати, „Олтек“  има силно присъствие във всички световни региони.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.