НАДИПЛЕНО ЧЕСНОВО ХЛЕБЧЕ С ПОДПРАВКИ

НАДИПЛЕНО ЧЕСНОВО ХЛЕБЧЕ С ПОДПРАВКИ

Необходими продукти:

  1. Прясна мая „Виво” – 1/2 кубче
  2. Брашно – 600 грама
  3. Яйца – 2 броя
  4. Прясно мляко – 1 чаена чаша
  5. Краве масло – 80 грама
  6. Захар – 1 супена лъжица
  7. Сол – 1 1/2 чаена лъжица
  8. Чесън – 3 скилидки
  9. Босилек – 1/2 чаена лъжица
    10. Риган – 1/2 чаена лъжица

Начин на приготвяне:

 Нека първо приготвим тестото. Загрявате прясното мляко до температура, при която можете спокойно да държите потопен пръст в него. Добавяте захарта, солта, 2 супени лъжици от брашното и прясната мая Виво към млякото, разбърквате и оставяте на страна, докато маята шупне. Разбийте яйцата заедно с 1 супена лъжица от разтопеното на водна баня масло. След това замесете тестото от пресятото брашно, към което сте добавили сместа с маята и разбитите яйца. Месете до получаване на гладко тесто. Намажете го с мазнина, сложете в купа и покрийте с кърпа. Оставете тестото да втаса докато удвои обема си.

 Докато тестото втасва, счукайте чесъна с 1 чаена лъжица сол и заедно с подправките го добавете към останалото разтопено краве масло. Намажете с олио или масло правоъгълна форма за кекс. Втасалото тесто разточете върху набрашнен плот на правоъгълен блат с дебелина около 1 см, блатът разрежете на квадрати.

 Всеки квадрат намажете обилно със сместа с чесън от двете страни, сгъвате го на две и така нареждате един до друг сгънатите квадрати във формата за печене. Поставяте вече оформеният хляб в загрята на 50 градуса фурна, за да втаса за около 20 минути. След това увеличавате фурната на 180 градуса и печете за около 30 минути, докато надилпеното чесново хлебче с подправки придобие апетитен златист цвят.

Надипленото чесново хлебче с подправки е най-вкусно, когато е сервирано топло, веднага след изпичане.

Воала! Имате перфектно надиплено хлебче. Добър апетит!