Памук погача

Lesaffre Bulgaria Лесафр България Правим хляба голям

Памук погача

С тази погача можете приятно да изненадате близките си. С вида и отличния си вкус, създава настроение за празник и домашен уют.

Съставки:
За тестото:
300 мл прясно мляко
100 мл топла вода
125 мл олио
2 с.л. захар
1 пакет суха мая Yuva
2 ч.л. сол
1 с.л. кисело мляко
750 г брашно
1 пакет крема сирене
За намазване:
1 жълтък
За поръсване:
1 ч.л. черен кимион (чорек)

Приготвяне:

Пресейте брашното и размесете с маята.

Затоплете млякото и водата до 35-36°С.

Смесете заедно със сол, захар, олио и кисело мляко.

Добавете при брашното и омесете меко тесто.

Оставете да отпочине за 10 минути.

Разточете тестото на тънка кора.

Нарежете кората на 16 триъгълника.

В основата на всеки триъгълник сложете по малко крема сирене.

Завийте кифлички като започнете от основата към върха.

Наредете кифличките красиво в тава.

Покрийте ги с кърпа и ги оставете за 1 час (може и повече) на топло, докато втасат и удвоят обема си.

Намажете ги с жълтък, смесен с 1 с.л. вода и поръсете с черен кимион.

Поставете погачата в долната част на предварително затоплената фурна до 180°С.

Изпечете за 30 минути.