Питки със сирене

Lesaffre Bulgaria Лесафр България Правим хляба голям

Питки със сирене

Питки, замесени с мая. Необходими са само 20 минути за втасване. Лесни за приготвяне и подходящи за закуска по всяко време на деня.

Съставки:
За тестото:
300 г пшенично брашно
1/2 кубче прясна мая Yuva
1 ч.л. сол
125 г краве масло
150 г сирене
4 с.л. кисело мляко
1 яйце
За намазване:
1 жълтък
За поръсване:
1 ч.л. сусам
1/2 ч.л. черен кимион

Приготвяне:

Пресeйте брашното и посолете.

Прибавете маята, яйцето, разтопеното масло и киселото мляко. Омесете меко и лепкаво тесто.

Покрийте тестото с фолио и го оставете да престои 20 минути.

От тестото разточете и оформете малки питки.

В средата на всяка питка поставете малко настъргано сирене и я затворете.

Намажете питката с жълтъка и поръсете със сусам и черен кимион.

Печете питките в умерено затоплена фурна на около 180°C за 25 минути.