Пица Капричоза

Lesaffre Bulgaria Лесафр България Правим хляба голям

Пица Капричоза

Съставки:
За тестото:
500 г брашно
1 пакет суха мая Yuva
2 с.л. зехтин
200 мл вода
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
250 г сирене моцарела
200 г пасирани домати
8 бр. стерилизиран артишок
200 г шунка
200 г пресни гъби
10 черни маслини
За поръсване:
1/2 ч.л. риган
зехтин

Ще харесате тази лесна рецепта за пица Капричоза. Замесено с мая, тестото втасва бързо. Украсете с любимите си продукти и се насладете на вкуса.

Приготвяне:

Замесете тесто като пресеете брашното и го смесите с маята.

Оформете кладенче, в средата му налейте вода, поръсете със захар и сол. Сипете зехтин.

Омесете меко тесто.

Покрийте с фолио и оставете да втаса за 45 минути.

Втасалото тесто разделете на три части.

Всяка част разточете на кръг с големината на тавата (22-24 см).

Нанесете фин пласт пасирани домати, посолете, покрийте с нарязани колелца моцарела, филии шунка, артишок, нарязан на две или четири, гъби и маслини.

Изпечете в силно загрята фурна на 220°C за 12-15 минути.

Извадете и поръсете с малко риган и намажете със зехтин.