06 окт. Пица Капричоза
Съставки:
За тестото:
500 г брашно
1 пакет суха мая Yuva
2 с.л. зехтин
200 мл вода
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
250 г сирене моцарела
200 г пасирани домати
8 бр. стерилизиран артишок
200 г шунка
200 г пресни гъби
10 черни маслини
За поръсване:
1/2 ч.л. риган
зехтин
Ще харесате тази лесна рецепта за пица Капричоза. Замесено с мая, тестото втасва бързо. Украсете с любимите си продукти и се насладете на вкуса.
Приготвяне:
Замесете тесто като пресеете брашното и го смесите с маята.
Оформете кладенче, в средата му налейте вода, поръсете със захар и сол. Сипете зехтин.
Омесете меко тесто.
Покрийте с фолио и оставете да втаса за 45 минути.
Втасалото тесто разделете на три части.
Всяка част разточете на кръг с големината на тавата (22-24 см).
Нанесете фин пласт пасирани домати, посолете, покрийте с нарязани колелца моцарела, филии шунка, артишок, нарязан на две или четири, гъби и маслини.
Изпечете в силно загрята фурна на 220°C за 12-15 минути.
Извадете и поръсете с малко риган и намажете със зехтин.