Пица Охлюв

Lesaffre Bulgaria Лесафр България Правим хляба голям

Пица Охлюв

Съставки:

  • 400 г брашно
  • 1 пакет суха мая Yuva
  • 1 ч.л. захар
  • 1 ч.л. сол
  • 2 с.л. зехтин
  • 200 мл вода
  • 15 зелени маслини с чушка
  • 100 г бекон, нарязан на дребно
  • 100 г кашкавал, нарязан на малки кубчета
  • 5 сушени мариновани домата, нарязани на дребно

Пица с тесто, замесено с мая и интересна със своето оригинално оформяне като охлюв.

Приготвяне:

Пресейте брашното и поръсете с мая, сол и захар. Разбъркайте добре.

Добавете зехтин и вода. Омесете меко тесто. Оставете да почине за 30 минути.

Разточете на тънка кора и нарежете на ленти широки 2-3 см. От тях направете фитили и ги увийте на спирали.

В голяма тава (36 см) оформете охлюви от тестените спирали като редувате с парченца бекон, маслини, кашкавал, нарязан на кубчета, и сушени домати, нарязани на парчета.

Печете пицата 25 минути на 220°С в предварително затоплена фурна.