06 окт. Пица по хавайски
Съставки:
- 500 г брашно
- 1/2 кубче мая Yuva
- 220 мл вода
- 1 ч.л. сол
- 1/2 ч.л. захар
- 2 с.л. олио
- 200 г (1/2) ананас от компот
- 200 г шунка
- 250 г сирене моцарела
- 200 г пасирани домати от консерва
- 1/2 ч.л. сух босилек
- 2 с.л. зехтин
Пригответе тестото с мая и се насладете на свежия вкус на тази пица по хавайска рецепта.
Приготвяне:
В купа налейте 50 мл от водата за тесто, сложете сол, захар и половин кубче мая.
Разбъркайте добре.
Пресейте брашно и оформете кладенче. В него сипете маята. Налейте олио и добавете брашно.
Омесете меко тесто. Покрийте го с фолио и го оставете да втаса на топло за 45 минути.
Направете соса като разбъркате всички продукти.
Разделете на две части втасалото тесто. Всяка част разточете на кръг около 30-36 см или според големината на тавата за печене.
Покрийте тестения блат с половината от доматения сос, половината тънко нарязана моцарела и половината тънко нарязана шунка.
Ананасът нарежете на кубчета и поръсете половината върху шунката.
Сложете пицата в силно загрята фурна на 220°C. Изпича се за 12-15 минути.