Пица по хавайски

Lesaffre Bulgaria Лесафр България Правим хляба голям

Пица по хавайски

Съставки:

  • 500 г брашно
  • 1/2 кубче мая Yuva
  • 220 мл вода
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. захар
  • 2 с.л. олио
  • 200 г (1/2) ананас от компот
  • 200 г шунка
  • 250 г сирене моцарела
  • 200 г пасирани домати от консерва
  • 1/2 ч.л. сух босилек
  • 2 с.л. зехтин

Пригответе тестото с мая и се насладете на свежия вкус на тази пица по хавайска рецепта.

Приготвяне:

В купа налейте 50 мл от водата за тесто, сложете сол, захар и половин кубче мая.

Разбъркайте добре.

Пресейте брашно и оформете кладенче. В него сипете маята. Налейте олио и добавете брашно.

Омесете меко тесто. Покрийте го с фолио и го оставете да втаса на топло за 45 минути.

Направете соса като разбъркате всички продукти.

Разделете на две части втасалото тесто. Всяка част разточете на кръг около 30-36 см или според големината на тавата за печене.

Покрийте тестения блат с половината от доматения сос, половината тънко нарязана моцарела и половината тънко нарязана шунка.

Ананасът нарежете на кубчета и поръсете половината върху шунката.

Сложете пицата в силно загрята фурна на 220°C. Изпича се за 12-15 минути.