05 окт. ПОСЛАНИЦИ НА ТРАДИЦИЯТА, ПОСЛАНИЦИ НА ХЛЯБА

Истинският български хляб от детството ни е отново на сцената – по-добър от всякога, с маята на Lesaffre  и нейните атрактивни лица

Голяма част от българите се чудят защо хлябът, който консумираме в днешно време, е различен от апетитния вкус, пухкавата сърцевина и хрупкавите корички от нашето детство. Защо, макар че все повече млади хора се завръщат към традицията да пекат хляб в домашни условия, крайният резултат не винаги отговаря на очакванията. Ние, от “Лесафр България”, знаем, че тайната е в съставките, а най-ключовата сред тях е маята.

Бяхме изправени пред истинско предизвикателство: как да известим на широката публика, че френски производител прави (по съвременна технология) прясна мая така, че крайният резултат за традиционно вкусен български хляб е винаги гарантиран? Как да се запомни  определена марка на генеричен продукт между доста други на пазара? Как да накараме потребителя да се замисли каква точно мая купува, макар и за стотинки, вместо просто да хване най-шареното или отдавна познато пакетче сред наличните в магазина.

Въпреки че потребителите в България са ценово чувствителни, изследванията показват, че имиджът на марката остава определящ при покупка. Затова и ние от “Лесафр България” мислим целенасочено усилия в посока висока познаваемост и добър публичен образ на продуктите ни, особено към крайните клиенти.

Решението, което намерихме, беше следното: ангажирахме трима емблематични артисти, любими и популярни сред различни целеви публики, така че да обхванем максимално широк кръг хора  и брандовете Виво и Saf Instant да се забележат.

Започнахме с историите за хляба на Силвия Лулчева – ревностен привърженик на здравословното хранене и внимателно подбраните продукти. Актрисата продължава традицията за замесване на хляб и тестени изделия в домашни условия, наследена от майка й и баба й, като с удоволствие я предава и на своята дъщеря. Тя приготви за всички нас една нестандартна баница – с мая! Предстои да я видим и как замесва печива и в телевизионни изяви преди коледните празници.

Продължихме, обръщайки се към по-млада аудитория, с една дама, която е не само страхотна певица, но и отличен кулинар – Теди Кацарова. Освен на екзотичния си външен вид, тя държи на храната и я приготвя с уважение и любов. Теди често прави бабините „сиреньови питки“ и фокача „за приятели“ с мая Виво, като с удоволствие сподели това с приятели и почитатели във видео за социалните мрежи и от телевизионния екран – в предаването на „Кухнята на Звездев“ по Канал 3.

И последен, но не по важност, е нашата изненада към вас – поканихме за посланик на Виво човека, който без усилие пълни „Арена Армеец“ на свои юбилейни концерти, а песните му съпътстват много български трапези и рождени дни – Веселин Маринов. В специалното видео той приготвя собственоръчно сладък хляб с мая и си припомня детски спомени, свързани с домашния уют и аромата на хляб.

В заснетите материали поставихме фокуса върху качествените продукти, с които готвят звездите, за да подсетим потребителите за удоволствието, което дава досегът с тестото.  Но в същото време  – как да не забележиш с коя мая свещенодействат в кухнята звездите?! Нашите трима посланици ще съпътстват цялата кампания на Виво и Saf Instant в социални медии, кулинарни издания и телевизионни изяви. Вярваме, че това не само ще подпомогне продажбите на търговските ни партньори, но ще разшири знанията за маята и хляба на всички почитатели на нашите марки!

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.