06 окт. Пълнени мекици със сирене
Пълнени мекици, които можете да оставите да втасват от вечерта и да изпържите, когато всички се събудят. Насладете се на топлата закуска.
Съставки:
- 2 яйца
- 1 ч.ч. кисело мляко
- 1/2 кубче мая Yuva
- 1 ч.л. сол
- 1 с.л. захар
- 1 с.л. олио
- 4 ч.ч. брашно
- 150 г натрошено сирене
Приготвяне:
Разбъркайте маята със захарта и 5 с.л. вода.
Направете кладенче от брашното и вътре сложете яйцата, киселото мляко, сол и маята. Замесете меко и лепкаво тесто. Оставете да втаса за 30-60 минути, може и цяла нощ в хладилник.
От тестото разточете тънка кора с дебелина около 2 см като обилно набрашнявате. Нарежете на квадрати с остър нож.
В средата на всеки квадрат сложете едро натрошено сирене, прегънете, за да стане триъгълник и притиснете краищата добре.
Пържете мекиците в сгорещена мазнина на 175°C по 2-3 минути от всяка страна.