Пълнени мекици със сирене

Lesaffre Bulgaria Лесафр България Правим хляба голям

Пълнени мекици със сирене

Пълнени мекици, които можете да оставите да втасват от вечерта и да изпържите, когато всички се събудят. Насладете се на топлата закуска.

Съставки:

  • 2 яйца
  • 1 ч.ч. кисело мляко
  • 1/2 кубче мая Yuva
  • 1 ч.л. сол
  • 1 с.л. захар
  • 1 с.л. олио
  • 4 ч.ч. брашно
  • 150 г натрошено сирене

Приготвяне:

Разбъркайте маята със захарта и 5 с.л. вода.

Направете кладенче от брашното и вътре сложете яйцата, киселото мляко, сол и маята. Замесете меко и лепкаво тесто. Оставете да втаса за 30-60 минути, може и цяла нощ в хладилник.

От тестото разточете тънка кора с дебелина около 2 см като обилно набрашнявате. Нарежете на квадрати с остър нож.

В средата на всеки квадрат сложете едро натрошено сирене, прегънете, за да стане триъгълник и притиснете краищата добре.

Пържете мекиците в сгорещена мазнина на 175°C по 2-3 минути от всяка страна.