Рецепта “Бухтички”

Рецепта “Бухтички”

Рецепта „Бухтички”

  Рецептата за бухтички може да се нарече рецепта, която най-често приготвяме като награда или когато искаме да поглезим любимите си хора. В съботните утрини семейството се събира около масата и хапвайки домашни вкусотии, прекарва дълго време в сладки приказки. Бухтите определено са от любимите класически закуски. Достатъчни са само 20 минути, за да изпълните рецептата за бухти и да получите закуска, която ще зарадва всички у дома.

Необходими продукти за уникален резултат:

1. Брашно – 400г.

2. Яйца – 2 броя

3. Мая – 1 пакетче суха мая “Lesaffre”

4. Прясно мляко – 400 мл.

5. Сол – 1 ч.л.

6. Захар – 2 ч.л.

7. Олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

  Разбийте яйцата с прясното мляко и добавете солта и захарта. Малко по малко добавете брашното, което е разбъркано с маята, като разбърквате енергично. Така тестото за бухти става гладко, не много гъсто и без бучки и се оставя да втаса.

  След това нагорещете олио в дълбок тиган, като количеството трябва да е по-голямо – около един пръст. Със супена лъжица слагайте от сместа за бухти в горещото олио. Пържете бухтите, докато придобият златиста коричка и бухнат, като увеличат обема си 2 пъти, след което ги обърнете от другата страна, с помощта на вилица.

  Готовите бухти може да сервирате поръсени с пудра захар или пък със сладко от малини, конфитюр от сини сливи или пък какъвто конфитюр имате под ръка.

Воала! Рецептата за неустоими съботни бухтички е изпълнена!