Рогчета с кашкавал и шунка

Lesaffre Bulgaria Лесафр България Правим хляба голям

Рогчета с кашкавал и шунка

Вкусни рогчета с шунка и кашкавал, подходяща закуска за малки и големи за през целия ден.

Съставки:

  • 1/2 кг брашно
  • 125 г (1 пакет) краве масло
  • 4 с.л. кисело мляко
  • 100 г кашкавал
  • 10 г шунка
  • 2 яйца
  • 1/2 кубче мая Yuva
  • 1 с.л. захар
  • 1 ч.л. сол
    • 1 жълтък

Приготвяне:

Поръсете маята със захар и стрийте с лъжица.

Покрийте с 1 с.л. брашно, налейте 50 мл топла вода и разбъркайте.

Оставете да втаса за 10 минути.

Пресейте брашно и оформете кладенче.

Сложете киселото мляко, 2 яйца и 100 г разтопено масло.

Посолете и изсипете втасалата мая.

Замесете меко и еластично тесто.

Покрийте с фолио и го оставете да се отпусне за 10 минути.

Разделете отпочиналото тесто на 12 еднакви топчета.

Разточете всяко топче в елипсовидна форма и в средата поставете по малко нарязана на дребно шунка и настърган кашкавал.

Затворете на две и заострете краищата.

Оставете рогчетата да втасат за около 1 час, след което ги намажете с жълтък, разбит с две лъжици вода.

Печете 19 минути в долната част на фурна, предварително загрята на 190°C.