Руло с шунка и кашкавал

Lesaffre Bulgaria Лесафр България Правим хляба голям

Руло с шунка и кашкавал

Солено руло с втасало тесто. С шунка и кашкавал с превръща в любима закуска за всеки ден.

Съставки:
За тестото:
500 г пресято брашно
250 мл прясно мляко
30 г масло
1/2 кубче прясна мая
30 г (2 с.л.) захар
1 ч.л. сол
За плънката:
300 г шунка
300 г кашкавал
За намазване:
1 яйце

Приготвяне:

Сложете маята в купичка, поръсете с 2 с.л. брашно и налейте 4 с.л. топла вода. Разбъркайте добре.

Пресейте брашното в купа, посолете и поръсете със захарта. Оформете кладенче и в средата му налейте прясно мляко, затоплено до 36°C. Добавете маята.

Омесете меко тесто. Покрийте с фолио и оставете да втаса за 30 минути.

Втасалото тесто разделете на две части. Разточете всяка част с валяк на правоъгълна форма върху набрашнен плот.

Подредете шунка и кашкавал, нарязани на тънки филии.

Навийте на руло и сложете в намаслена тава за печене. Направете прорези по повърхността.

Намажете с разбито яйце. Оставете за още 20 минути да втаса.

Печете втасалото руло за 30-40 минути във фурна, загрята до 190°C.