Сиренки Роза

Lesaffre Bulgaria Лесафр България Правим хляба голям

Сиренки Роза

Атрактивни на вид, но и много вкусни, тези Сиренки роза са по-лесни за приготвяне, отколкото си представяте.

Съставки:

  • 500 г брашно тип 500
  • 125 г краве масло
  • 2 белтъка
  • 1 пакет суха мая Yuva
  • 1 1/2 ч.л. захар
  • 1 1/2 ч.л. сол
  • 200 г сирене
  • 2 жълтъка
  • 2 с.л. прясно мляко

Приготвяне:

Пресейте брашното и го смесете със суха мая. Размесете, посолете, поръсете със захар. Отново разбъркайте и в центъра оформете кладенче.

Полейте с разтопено масло.

В отделна купа разбийте белтъци на пяна.

Прехвърлете към брашното и налейте 150 мл топла вода с температура около 36°C.

Замесете меко, пухкаво и лепкаво тесто, оставете го да почине за 30 минути, покрито с кърпа.

Прехвърлете тестото върху набрашнена повърхност и го разделете на 10 питки, всяка от които разточете на тънки дискове.

Вземете първия диск и направете 5 прореза, като центъра оставете неизрязан.

В средата сложете кубче краве сирене, покрай което увийте последователно тестените листа, за да се получи роза.

По същия начин оформете рози и от останалите кори и ги поставете в намаслена тава на разстояние една от друга.

Смесете жълтъците с прясно мляко и нанесете върху розичките. Поставете тавата в долната част на предварително затоплена на 180°C фурна. Печете в продължение на 30 минути.