Снежанки от лимец

Lesaffre Bulgaria Лесафр България Правим хляба голям

Снежанки от лимец

Съставки:

  • 150 г (1 ч.ч.) кисело мляко
  • 1/4 ч.л. сода бикарбонат
  • 500 г брашно от лимец
  • 1 пакет суха мая Yuva
  • 1/2 ч.л. сол
  • 1 ч.л. захар
  • 50 г масло
  • 200 г сирене

Приготвяне:

Смесете киселото мляко със сода и разбъркайте.

В купа сложете брашното, посолете, добавете киселото мляко и маята.

Размесете. Поръсете със захар, сложете разтопено масло. Налейте 200 мл топла вода. Омесете лепкаво тесто. Покрийте с фолио и оставете на топло да престои 30 минути.

Разточете тестото на дебел лист. Поръсете половината с настъргано сирене. Покрийте с половината тестен лист. Оформете топка и отново разточете с дебелина 1-2 пръста.

С форма нарежете кръгли питки. Сложете ги в тава. Оставете ги да втасат за 45-60 минути.

Печете в предварително затоплена фурна на 180°C в долната част за 25-30 минути или докато се запекат до златисто кафяв цвят.