Солени закуски с яйца и сирене

Лесафр

Солени закуски с яйца и сирене

Съставки:
За тестото:
500 г брашно
20 г прясна мая Виво
200 мл хладка вода
250 мл прясно мляко
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
За плънката:
3 яйца
200 г сирене
50 г oлио или зехтин
За намазване:
1 бр. жълтъk
1 с.л. прясно мляко

С щипка вдъхновение и следвайки рецептата, ще приготвите нашите чудни и въздушно нежни солени закуски с яйца и сирене. Споделете ги с близките си, докато са още топли.

1.Разтворете маята в хладка вода.

Мая Виво

2.Пресейте брашното в купа и разбъркайте със солта. В средата направете кладенче и в него сипете разтворената мая и млякото.Добавят се солта и захарта.

3.Разбъркайте сместа до получаване на меко тесто. Месете тестото около 5 минути, за да стане еластично, но не повече, защото получените закуски след изпичане ще станат по-плътни. Ако искате да запазите въздушната текстура, месете за кратно време. Покрийте тестото с фолио и го оставете да втаса за около 30-40 минути или докато удвои обема си.

мая виво месене

4.Смесете натрошеното сирене и яйцата, като си запазите единия жълтък за намазване.

5.Готовото тесто се изсипва върху набрашнена повърхност и се разделя на 7 части. Всяка част се оформя на топка. Всяка топка се разточва на кръг с диаметър около 30 см.

Съвети за печене

6.В края на всеки кръг се слага от сместа със яйца и сирене. Полива се внимателно с олио и се навива на руло.

7.Солените рула се нареждат в тава, покрита с хартия за печене. Намазват се с разбития жълтък + малко прясно мляко. Поръсват се по желание с малко сирене. Така оформени, рулата се оставят да втасат отново за 30 минути. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20-25 минути.

8.Най-вкусни са, докато са топли. Да ви е сладко.

9.Съхранявайте закуските завити в памучна или ленена кърпа и поставени в кутия.