Закуски с кашкавал

Lesaffre Bulgaria Лесафр България Правим хляба голям

Закуски с кашкавал

Запеченият кашкавал винаги придава невероятен аромат и вкус. Ще харесате рецептата за тези закуски с кашкавал и зехтин.

Съставки:

  • 1 пак. суха мая Виво
  • 500 г брашно
  • 150 г кисело мляко на стайна температура
  • 100 мл хладка вода
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. захар
  • 1 с.л. зехтин за намазване
  • 100 г кашкавал

Приготвяне:

Пресейте брашното и направете кладенче. Смесете киселото мляко, водата, маята, яйцето, солта и захарта и ги изсипете внимателно и постепенно в брашното. Замесете меко тесто, което не лепне по ръцете.

Разделете тестото на шест части и оформете шест еднакви топки. Разточете всяка топка тесто на малка питка с диаметър 8-10 см и намажете със зехтин.

Подредете готовите закуски в подходяща тава, застлана с хартия за печене с разстояние между тях и оставете да втасат на топло за поне един час.

Поръсете с настърган на едро ренде кашкавал. Печете във фурна, предварително загрята на 200°C, докато станат приятно зачервени. Добър апетит!