
06 окт. Закуски с кашкавал
Запеченият кашкавал винаги придава невероятен аромат и вкус. Ще харесате рецептата за тези закуски с кашкавал и зехтин.
Съставки:
- 1 пак. суха мая Виво
- 500 г брашно
- 150 г кисело мляко на стайна температура
- 100 мл хладка вода
- 1 яйце
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. захар
- 1 с.л. зехтин за намазване
- 100 г кашкавал
Приготвяне:
Пресейте брашното и направете кладенче. Смесете киселото мляко, водата, маята, яйцето, солта и захарта и ги изсипете внимателно и постепенно в брашното. Замесете меко тесто, което не лепне по ръцете.
Разделете тестото на шест части и оформете шест еднакви топки. Разточете всяка топка тесто на малка питка с диаметър 8-10 см и намажете със зехтин.
Подредете готовите закуски в подходяща тава, застлана с хартия за печене с разстояние между тях и оставете да втасат на топло за поне един час.
Поръсете с настърган на едро ренде кашкавал. Печете във фурна, предварително загрята на 200°C, докато станат приятно зачервени. Добър апетит!