Лесафр България награждава победителката от конкурса за научно-изследователски разработки

Ние от Лесафр България ЕООД като представителство на Lesaffre Group винаги търсим възможност да стимулираме младите умове и да поощрим желанието на учащите се да се кооперират с индустрията. За този конкурс, това става възможно благодарение на ръководството на катедра „Биотехнологии“ към Университета по Хранителни технологии – гр. Пловдив и най-вече на проф. Ангелов с предоставената от тях възможност за сътрудничество.

Лесафр Груп е световен експерт в сферата на ферментационните процеси, създава иновативни и висококачествени продукти, адаптирани към нуждите на производителите и към тенденциите в консумацията на хлебни изделия. Разполага с над 70 филиала, 63 завода и продуктите му се разпространяват в над 180 държави по целия свят.

На 14 май, имахме удоволствието да обявим печелившия  от нашия конкурс за научно-изследователска разработка за студенти от специалност Биотехнологии на тема: Получаване и приложение на стартерни култури – дрожди и млечно-кисели бактерии при производство на хляб и хлебни изделия.

 Младата Елена Климентова с разработката си: Изолиране и определяне на млечно- кисели бактерии от спонтанно ферментирало тесто, ни спечели с ентусиазма и находчивостта си в изложената тема.Тя получава награда от 500 лв и почетна грамота от името на Лесафр България.

Наградата ѝ бе връчена Димитър Вълчев – главен технолог в Лесафр България и също възпитаник на Университета по хранителни технологии – гр. Пловдив

Дата
Категория
Новини