Лесафр България с отличие на Призпак 2020

Тази година Лесафр България се включи в надпреварата на конкурса Призпак 2020 за най-иновативна опаковка. Бяхме отличени от журито с награда за екологична и иновативна опаковка за „Дишаща опаковка за прясна мая за хляб“ на марката ни Прясна мая Виво 42.

Свежата мая е жив продукт, който макар и неактивен, поддържа процеси като „дишане“ и обмяна на вода и кислород с околната среда. Когато е опакована в плътна, недишаща опаковка, тя постепенно променя качествата си и има възможност да не е толкова ефективна като краен резултат.

Ние от Лесафр разработихме нов вид дишаща опаковка за мая, която е 100% рециклируема хартия и е съобразена с всички Европейски регламенти за опаковка. Обработката на хартията е такава, че тя да не влиза в биохимични процеси с маята по време на транспортирането и съхранението. Също така тя не е агресивна към околната среда, подлежи на рециклиране и намаляма общото количество замърсявания от опаковки.

Наградата бе връчена по време на изложението „Булпек“ в Интер Експо Център в присъствието на браншовите организации и официалните гости.

Дата
Категория
Новини