Никой не е по-голям от хляба

Под този надслов на 24.07.2021 се проведе ежегодният общински празник на хляба в гр. Брезово. С много настроение и усмивки деца и възрастни от общината се включиха в замесването на хляб, а  наставници бяха преподавателите от Професионалната гимназия „Златю Бояджиев“ – кулинарни специалности.

На сцената пред читалището се представиха танцови състави и певчески групи както от Брезово, така и от околните села и градове. Участваха всички – от най-малките до възрастните баби. По интересен и впечатляващ начин водещите на събитието разказваха за традициите при приготвяне на хляб, местните поверия и обичаи. Бяха изтанцувани традиционни обряди – погача за новородено, Коледни колаци, свадбена питка, които показват огромното уважение и признание на българина към хляба.

Спомоществовател на събитието бяха Лесафр България ЕООД и Сем Груп ООД – представител на Лесафр за Южна българия. Отличилите се участници получиха награди от Лесафр, а маята за събитието бе везмъзмездно предоставена от Сем Груп. В знак на признателност общината награди спонсорите с благодарствени грамоти. Пожелахме си отново да си помагаме и да напомняме, че никой не е по-голям от хляба. А ние от Лесафр правим хляба голям!

Дата
Категория
Новини