Новата реколта божоле с подкрепата на Лесафр

Традиционният празник за посрещането на новата реколта божоле се проведе у нас за 14-та година, а домакин на церемонията в ндк бе френско-българската търговска и индустриална камара (ФБТИК).

И тази година един от основните спонсори беше Лесафр България ЕООД. По традиция се срещнахме с представители на Френското общество в България, със Стефан Делайе, председател на ФБТИК и много други. Имахме удоволствието да се запознаем и с Н. Пр. Флоранс Робин, посланик на Франция в България, в качеството й на патрон и специален гост на церемонията.

Първата бутилка от тазгодишното младо вино бе тържествено отворена точно в 20:15 ч. Тс традиционния възглас Le Beaujolais Nouveau est arrivé! („Новото Божоле дойде“)

На събитието присъстваха над 1 500 представители на френско-българската бизнес общност, членове, партньори и приятели на камарата, дипломати и други официални лица. Те се насладиха на музикалните изпълнения и на вкусни коктейлни хапки. Тестените изделия, специално подбрани за добра компания на поднесеното вино, бяха осигурени Лесафр България!

Дата
Категория
Новини