Отвори врати най-новият Baking CenterTM на Lesaffre Group

Центърът  е част от световната верига Baking CenterTM на компанията

21 септември 2021 г., София. Лесафр България откри най-новия си център за технолози, хлебари и пекари в София. Той е част от световната верига Baking CenterTM на компанията и е оборудван в партньорство с Миве България.  Лесафр България ЕООД е основана преди 22 години и е част от Lesaffre Group Inc., международен експерт и лидер в областта на ферментационните процеси и технологии.

Центърът е вече място за разработка и тестване на нови идеи и продукти, отговарящи на световните тенденции в хлебарството и хлебопроизводството. В партньорство с MIWE България, центърът е снабден с най-новите дигитални фурни и оборудване, които сега навлизат на пазара.

В пекарските центрове на Лесафр могат да се тестват продукти в реални производствени условия, да се подготвят специалисти и да се правят демонстрации и обучения. Това са места за обмяна на опит и умения между експерти и майстори пекари. В тях работят професионалисти с дългогодишен опит в хлебарството, готови да предадат своята любов и умения на всеки настоящ и бъдещ пекар.

 

„Отварянето на Baking CenterTM и в София е една необходима стъпка в развитието на компанията на българския пазар особено след предизвикателната и изпитателна 2020, в която Лесафр успешно отговори на многократно нарасналото потребление на хляб в условията на извънредната обстановка и осигури достатъчни количества  мая за производството на хляб. С този модерен център за хлебари, ние отговаряме на всички нужди и изисквания за сигурност по време на обучения и тестове в условията на пандемия“, казва управителя на компанията за България, Венета Писарска.

Това е 46-тия специализиран център на групата Лесафр, която със своето присъствие в над 180 страни в света, вече близо 170 години работи, за да може да има хляб за всички. С новата си придобивка, екипът и продуктовото портфолио на Лесафр България се разрастват. Новият център е ясно доказателство, че и в  България компанията има екип от утвърдени и отдадени майстори на хляба на световно ниво и има какво да даде на своите клиенти и партньори.

За Лесафр България:

Лесафр България ЕООД е основана преди 22 години и е част от Lesaffre Group Inc., международен експерт и лидер в областта на ферментационните процеси и технологии. Lesaffre Group Inc. осигурява широк спектър от продукти за производството на хляб и хлебни изделия, хранителни продукти и добавки, напитки, животински храни и био-етанол. Групата е създадена през 1853г в северна Франция и днес работи на 5 континента, в 185 страни, със 163 завода и 10 изследователски центъра. Оборотът на групата за 2019г е над 2 млрд. евро. В компанията работят над 10 000 служители и над 550 учени и експерти. 1/3 от хлябовете по света за направени с продукти на Лесафр и всеки ден 1 млрд души се изхранват пълноценно и здравословно с храни, приготвени с продукти на Лесафр.

За допълнителна информация, моля, свържете се с Лесафр България ЕООД

на тел. 0887 395 830 и office.bg@lesaffre.com.

Дата
Категория
Новини